Σήμερα είναι: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U ΚΡΟΝΟΣ Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

ΣΥΚΝΕ: Καταγγελία για προμήθεια ακατάλληλων μασκών για περιστατικά του Covid-19 στο ΠΓΝΑ

ΣΥΚΝΕ: Καταγγελία για προμήθεια ακατάλληλων μασκών για περιστατικά του Covid-19 στο ΠΓΝΑ

27-08-2020

Το ΠΓΝΑ συνεχίζει να αποτελεί στην περίοδο της πανδημίας το Νοσοκομείο Αναφοράς κρουσμάτων κορονοϊού. Μετά από παραλαβή μασκών υψηλής προστασίας FFP2, η Επιτροπή Λοιμώξεων του ΠΓΝΑ τις έκρινε ως μη κατάλληλες. Χθες 26 Αυγούστου ανακοίνωσαν επίσημα την καταγγελία τους.

Διαβάστε εδώ  το Δελτίο τύπου που ακολουθεί από το ΣΥΚΝΕ: 

Το Δ.Σ του ΣΥΚΝΕ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, καταγγέλλει ότι οι Μάσκες Υψηλής Προστασίας FFP2, για την αντιμετώπιση περιστατικών με Covid-19, που προμήθευσε σχετικά πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας στο Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ και πιθανόν και σ' άλλα Νοσοκομεία της χώρας, δεν προσφέρουν καμία ατομική προστασία στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και ορθώς κρίθηκαν ως ακατάλληλες από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου μας, η οποία και ενημέρωσε εγγράφως την Διοίκηση, την ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας ότι οι εν λόγω μάσκες «είναι για άλλη χρήση» σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, γεγονός που οδήγησε στην άμεση απόσυρση τους .

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να αποσύρει άμεσα από όλα τα Νοσοκομεία της χώρας αυτού του τύπου τις μάσκες Υψηλής προστασίας με τον χαρακτηρισμό ως ακατάλληλες.

Παράλληλα η 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα προσφέροντας σε όλα τα Νοσοκομεία αναφοράς (άρα και στο Π.Γ.Ν.Α ) όλα τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας ώστε να υπάρξει πλήρη ασφάλεια και προστασία στους εργαζόμενους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις του 2ου κύματος Covid-19 που συνεχίζει να μαστίζει εντονότατα την χώρα μας.