Σήμερα είναι: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
greek english turkish
ALL4U VAMOS SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σύλλογοι Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ: «Κάτω τα χεριά από το ΚΕΘΕΑ»

Σύλλογοι Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ: «Κάτω τα χεριά από το ΚΕΘΕΑ»

09-10-2019

Τη διαφωνία τους με την απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργού Υγείας να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), εκφράζουν οι Σύλλογοι Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ, στέλνοντας ανοιχτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η επιστολή:

Εκπροσωπούμε χιλιάδες οικογένειες από όλη την Ελλάδα. Εμείς και δικοί μας άνθρωποι είμαστε η ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του ΚΕΘΕΑ.

Με οργή και κατάπληξη παρακολουθούμε την προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να φέρει το ΚΕΘΕΑ στα μίζερα μέτρα ενός γραφειοκρατικού και πολιτικά εξαρτώμενου οργανισμού, με τον βίαιο αιφνιδιασμό μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ως Σύλλογοι έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε το ΚΕΘΕΑ, με όλες μας τις δυνάμεις, όχι μόνο γιατί είμαστε οι αδιάψευστοι μάρτυρες και οι αποδέκτες της υψηλής ποιότητας του έργου που παράγει. Αλλά και γιατί αυτό γίνεται σε ένα πλαίσιο δημοκρατίας και ανοικτών διαδικασιών, όπου η φωνή η δική μας και των παιδιών μας ακούγεται και μετράει.

Η οργή μας μεγαλώνει με τα βαριά υπονοούμενα που αφήνει η αιτιολογία της αποκατάσταση «της χρηστής διοίκησης και διαχείρισης». Γιατί προσβάλλει έναν οργανισμό στον οποίο κανείς δεν έχει τίποτα να προσάψει γιατί ο νυν Υπουργός Υγείας, όπως και όλοι οι προκάτοχοί του, ξέρει ακριβώς «πού πάνε τα λεφτά»: μέσα από μηνιαίους και ετήσιους απολογισμούς και προϋπολογισμούς που του κατατίθενται, εκθέσεις ορκωτών λογιστών, τον έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος, τη δημόσια λογοδοσία που κάνει κάθε χρόνο το ΚΕΘΕΑ.

Ποιος είναι λοιπόν ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτή την κίνηση; Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό που ενοχλεί μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση είναι τελικά η ίδια η δημοκρατία. Η χειραφέτηση όλων εμάς που από παθητικοί λήπτες υπηρεσιών, μέσα στο ΚΕΘΕΑ γινόμαστε ενεργοί, έχουμε λόγο και συμμετέχουμε στην εκλογή μια άμισθης και ανεξάρτητης διοίκησης.

Είμαστε άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες, διαδρομές ζωής και πολιτικά πιστεύω. Μέσα στο ΚΕΘΕΑ καμιά από τις διαφορές αυτές δεν έχει σημασία, γιατί αυτό που μας ενώνει είναι ο ίδιος αγώνας για τους δικούς μας ανθρώπους και τις οικογένειές μας. Με τις αξίες των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ: ειλικρίνεια, ανάληψη ευθύνης, συλλογικότητα, αλληλεγγύη. Η απεξάρτηση δεν έχει πολιτική απόχρωση.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Το ΚΕΘΕΑ δεν ανήκει σε κανένα Υπουργείο, σε κανένα κόμμα. Δεν ανήκει ούτε στους εργαζόμενούς του που δίνουν την ψυχή τους, ούτε στο εκλεγμένο Διοικητικό του Συμβούλιο που στηρίζει πολύπλευρα και αφιλοκερδώς την υπόθεση της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης. Ανήκει στους ανθρώπους που είχαν, έχουν και θα έχουν ανάγκη τη βοήθειά του. Σε εμάς και τα παιδιά μας.

Ως Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, ως πατέρας, ακούστε μας. Διαφυλάξτε τον μοναδικό τρόπο λειτουργίας του μεγαλύτερου δικτύου απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας, που εξασφαλίζει σχεδόν 40 χρόνια τώρα αποτελεσματική δημόσια και δωρεάν θεραπεία για όλους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ (Κρήτη, Δωδεκάνησα)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Αττική)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ (Κεντρική Μακεδονία)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ (Πειραιάς, Νησιά Βορείου Αιγαίου)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Αττική)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ (Αττική)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ (Πελοπόννησος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΦΙΛΩΝ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Θεσσαλία)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ (Θεσσαλία)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ (Ήπειρος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ (Αν. Μακεδονία, Θράκη)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ (Αττική)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Λέσβος)

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 12:00 το μεσημέρι μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ καλούν σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας.