Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

e - υεξία

Συμβουλές για να φροντίσετε το τατουάζ σας το καλοκαίρι

Συμβουλές για να φροντίσετε το τατουάζ σας το καλοκαίρι

18-06-2016

Τα τατουάζ έχουν γίνει πλέον εξαιρετικά δημοφιλή και μάλιστα αρκετοί καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματός τους με κάθε είδους σχέδια.
Για να παραμείνει το τατουάζ αναλλοίωτο αλλά και το δέρμα προστατευμένο, επιβάλλεται αρκετή φροντίδα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που το σώμα είναι συνεχώς εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Εμείς επισκεφθήκαμε το "UTS Tattoo Studio" στην Αλεξανδρούπολη και μιλήσαμε με τον Πάρη Μπελαλή ο οποίος μας έδωσε μερικές συμβουλές για την φροντίδα του τατουάζ τους καλοκαιρινούς μήνες:

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου είναι εξαιρετικά βλαβερή για το δέρμα και επιδρά σε ορισμένα μελάνια, κάνοντας το τατουάζ σταδιακά να ξεθωριάζει.

Εφαρμόζετε καθημερινά αντηλιακό που προστατεύει τόσο από την ακτινοβολία UVA όσο και από την ακτινοβολία UVB. Επιλέξτε δείκτη προστασίας SPF 30 και πάνω και αναζητήστε αντηλιακό που δεν φεύγει εύκολα μετά την επαφή με το νερό. Για μέγιστη προστασία, εφαρμόστε το αντηλιακό περίπου 20 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο.

Αν έκανες όμως το τατουάζ σου καλοκαίρι πρέπει να το περιποιηθείς ιδιαίτερα!

 

Tips για να φροντίσεις το νέο σου τατουάζ το καλοκαίρι:

1.Βάλε αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείς από τον καρκίνο του δέρματος και άλλες επιδράσεις που έχει ο ήλιος στο δέρμα σου, όπως οι ρυτίδες και οι πανάδες.

Πόσο μάλλον εάν έχεις μόλις κάνει ένα τατουάζ και είσαι συνέχεια έξω στον ήλιο θα πρέπει να βάζεις αρκετά συχνά αντηλιακό και σε μεγάλη ποσότητα, αλλιώς το τατουάζ σας θα χάσει σύντομα τις ζωντανές λεπτομέρειες του.

Φρόντισε λοιπόν το αντηλιακό που χρησιμοποιείς να έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και να το βάζεις περίπου κάθε 2-3 ώρες.

2. Μην το έχεις εκτεθειμένο στον ήλιο

Καλό το αντηλιακό αλλά επειδή αποκλείεται να έχεις συνέχεια εκεί τον νου σου, ώστε να μην γίνει το δέρμα σου ξηρό, καλό θα ήταν να προσπαθείς να αποφεύγεις τον ήλιο, έστω μόνο στο συγκεκριμένο σημείο.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι κάθε νέο τατουάζ χρειάζεται τουλάχιστον 10 με 14 ημέρες για να επουλώσει πριν το εκθέσεις στον ήλιο.

3. Φόρεσε ελαφριά υφάσματα

Αν πάλι δεν γίνεται να μην είσαι στον ήλιο, μπορείς πολύ απλά να το καλύψεις με ένα ελαφρύ ύφασμα. Για παράδειγμα τα βαμβακερά υφάσματα και η γάζα θα επιτρέψουν στο δέρμα σου να αναπνέει, ενώ ταυτόχρονα θα το προστατεύουν από τον ήλιο και τις σκόνες.

4. Πρόσεχε το νερό

Προσπάθησε να μείνεις έξω από το νερό είτε μιλάμε για πισίνες και υδρομασάζ είτε για την θάλασσα. Και εδώ κατά τη διάρκεια της επούλωσης που είναι 14 ημέρες, θα πρέπει να αποφύγεις τα χημικά που έχουν οι πισίνες ή τις μολύνσεις που προκαλούν τα νερά της θάλασσας.

Επίσης, όταν κάνεις μπάνιο στο σπίτι σου δεν θα πρέπει να αφήσεις το νερό να τρέχει απευθείας επάνω στο tattoo και φυσικά δεν θα πρέπει να το τρίψεις.

5. Μην κάνεις solarium

Το solarium είναι εξίσου ζημιογόνο για το δέρμα σου όσο και ο ήλιος που αναφέραμε προηγουμένως, αν όχι και περισσότερο. Αυτές οι υπεριώδεις ακτίνες είναι πολύ χειρότερες και πέφτουν μαζικά επάνω στο τατουάζ σου.

Δυστυχώς η μόνη λύση αν θέλεις να κάνεις σολάριουμ είναι να καλύψεις το τατουάζ σου.

Δείτε περισσότερα για το "UTS Tattoo Studio" εδώ.