Σήμερα είναι: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
ΕΠΙΠΛΟΡΑΜΑ ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα δύσκολα πέρασαν: πτώση της στάθμης στον ποταμό Έβρο

Τα δύσκολα πέρασαν: πτώση της στάθμης στον ποταμό Έβρο

14-01-2019

Ηρεμούν από ότι φαίνεται τα πράγματα στον Έβρο, αφού τα καιρικά φαινόμενα που είχαν ως αποτέλεσμα πλημμύρες και κακοκαιρία, έχουν υποχωρήσει.

Αν και τις προηγούμενες ημέρες η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πέταλο Φερών όπου καταλήγουν τα νερά από τον Έβρο, τον Άρδα, τον Ερυθροπόταμο και τον Εργίνη είχε ανέβει επικίνδυνα και πλέον τους φυσιολογικού για την εποχή, τα νερά φαίνεται να υποχωρούν.

«Η στάθμη είναι στα 4,6 μέτρα, πολύ φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η στάθμη του νερού έπεσε από χθες 5 πόντους», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης που βρέθηκε στο σημείο.

Αισιόδοξος δηλώνει και ο Αντιπεριφεριάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς: «Βρισκόμαστε 1 μέτρο κάτω από το όριο επιφυλακής. Μεγάλες ποσότητες νερού κατέβηκαν από τον Εργίνη, αλλά δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα κάπου στον Έβρο».

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των απότομων βροχοπτώσεων και του λιωσίματος των πάγων λόγω των ισχυρών νοτιάδων, αρκετές περιοχές του Έβρου ήρθαν αντιμέτωπες με τις…γνώριμες πλημμύρες, ιδιαίτερα στην περιοχή του Κάμπου Τυχερού στο Σουφλί.