Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα κορονοσκουπίδια στα πεζοδρόμια της Αλεξανδρούπολης

Τα κορονοσκουπίδια στα πεζοδρόμια της Αλεξανδρούπολης

25-07-2020

Οι δρόμοι της Αλεξανδρούπολης γέμισαν χειρουργικές μάσκες και "απόβλητα" του κορονοϊού μετά την έναρξη της πανδημίας.

Η εποχή του Covid-19 θα μείνει χαραγμένη και γνωστή σε όλους μας για την μη τήρηση της όποιας ανακύκλωσης και για την "πολιτισμένη" συμπεριφορά συμπολιτών μας. Η συγκεκριμένη φωτογραφία προέρχεται από πολίτη της Αλεξανδρούπολης και ειδικά στην οδό Αίνου μετά το Βασιλόπουλο προς Μητρόπολη.

Οι πεταμένες μάσκες και τα γάντια δεν είναι στον αριθμό ούτε ένα ούτε δύο, αλλά εκατοντάδες πλέον. Πετιούνται στους δρόμους της πόλης χωρίς ηθικό φραγμό, είτε θάβονται σε παρτέρια ή όπου υπάρχει χώμα από κάποιους συμπολίτες μας πιο έξυπνους πιστεύοντας οι ίδιοι "μάλλον" ότι εκεί δεν ενοχλούν!

Χρειάζεται να σκεφτούμε πως με το να πετάμε ο καθένας από εμάς γάντια και μάσκες στους δρόμους θέτουμε σε κίνδυνο και τα άτομα που δουλεύουν στον Δήμο ως οδοκαθαριστές με το να μαζεύουν τις μολυσμένες μάσκες και γάντια.

Χρειάζεται η ατομική ευθύνη του καθενός  και πάνω από όλα η υπευθυνότητα σε τέτοια ζητήματα για το καλύτερο της πόλης μας. Πετάμε τις μάσκες και τα γάντια σε πράσινους κάδους απορριμάτων ή σε κλειστό καλάθι σκουπιδιών με καπάκι.

Καλό είναι να δείχνουμε σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στους συμπολίτες μας! "Τα αγαθά κόποις κτώνται".

Φ.Δούκογλου