Σήμερα είναι: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
greek english turkish
AL FARO VAMOS SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι μικρές ιδιοφυΐες από το Τυχερό παραλαμβάνουν το βραβείο τους!
Οι μικρές ιδιοφυΐες από το Τυχερό παραλαμβάνουν το βραβείο τους!

Τα παιδιά του Λυκείου Τυχερού στην κορυφή της Ευρώπης!

21-11-2018

Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησαν οι μαθητές του Λυκείου Τυχερού Σουφλίου, σε διαγωνισμό της Κομισιόν που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες!

Τα παιδιά απέσπασαν το 1ο βραβείο στις κατηγορίες «Youth», στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό SaferInternet4europe, στον οποίο συμμετείχαν 600 συνολικά ομάδες από όλη την Ευρώπη.

Οι μικρές ιδιοφυίες προκρίθηκαν στους 9 φιναλίστ, και ύστερα από ψηφοφορία του κοινού κατέκτησαν την 1η θέση για την ηλεκτρονική εφαρμογή Stay Safe Online που δημιούργησαν.

Πρόκειται για μια εφαρμογή-κουΐζ 20 ερωτήσεων που περιστρέφονται γύρω από την καθημερινή δραστηριότητα ενός νέου ατόμου στο διαδίκτυο. Ο χρήστης πρέπει να απαντήσει σύμφωνα με τη δική του συνήθη ηλεκτρονική συμπεριφορά. Η εφαρμογή πραγματεύεται τα ψεύτικα νέα, τον ηλεκτρονικό αποκλεισμό, την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο, το online gaming κ.λπ.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, τα Αγγλικά, τα Γερμανικά, και τα Γαλλικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο διαγωνισμό κλήθηκαν να συμμετάσχουν σχολεία από ολόκληρη την Ευρώπη οι δημιουργίες των οποίων αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες της Ευρωπαικής Ένωσης και του οργανισμού INSAFE.

Ένα μεγάλο μπράβο στους: Μαρία Σιώπη, ο Νεράντζη Τσεβίκς, Θεοδώρα Βασιλειάδου, Νίκο Μυλωνά και Νατάσα Μακρή, που έκαναν γνωστό τον Έβρο στην Ευρώπη, και περήφανους τους Εβρίτες!

Δείτε το βίντεο της εφαρμογής εδώ: