Σήμερα είναι: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ ΙΚΤΕΟ Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας αναβαθμίζονται μέσα από το πρόγραμμα "Μαζί για το Παιδί"

Τα σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας αναβαθμίζονται μέσα από το πρόγραμμα "Μαζί για το Παιδί"

16-10-2020

Τα σχολεία του ακριτικού Έβρου αναβαθμίζονται όπως τους αξίζει! Ίσες ευκαιρίες προσφέρει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο Δήμο Ορεστιάδας. Με νέο υλικοτεχνικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό επανδρώνονται τα σχολεία γεγονός που αυξάνει την αυτοπεποίθηση των ίδιων των μαθητών για την εξέλιξη τους και την περαιτέρω εκπαίδευση τους.

Για 2η συνεχή χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα χορηγίας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με τίτλο «Παρέμβαση για την Υγεία & την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές», αγκαλιάζοντας και προσφέροντας ίσες ευκαιρίες στα παιδιά των ακριτικών σχολείων του Δήμου Ορεστιάδας.

Στο πλαίσιο της δωρεάς η Ένωση κάλυψε ανάγκες υλικοτεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού, όπως παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, lap top, πολυμηχανήματα, διαδραστικούς πίνακες, κ.α. στα σχολεία: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Νηπιαγωγείο Ριζίων και Νηπιαγωγείο Δικαίων. Ειδικότερα, στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων τα παιδιά έχουν πλέον την ευκαιρία να εκπαιδεύονται σε ένα καινούριο θερμοκήπιο και σε έναν πάγκο ριζοβολίας – υδρονέφωσης με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Eurodrip, ενώ στο Δημοτικό Σχολείο Δικαίων οι μαθητές πλέον γυμνάζονται και περνούν το ελεύθερο χρόνο τους σε ένα καινούριο γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, του οποίου την ανακατασκευή ανέλαβε εξολοκλήρου η οικογένεια Ανδρέα και Αλεξάνδρας Μαρτίνου.

Τα εγκαίνια στα εν λόγω σχολεία πραγματοποιήθηκαν στις 14 Οκτωβρίου 2020 με την παρουσία της Προέδρου της Ένωσης κ. Αλεξάνδρας Μαρτίνου, της κ. Μάρθας Βερνίκου Μέλους του Δ.Σ., της κ. Δήμητρας Βουρδόγλου Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου και της κ. Μανάφη Ιωάννας Συντονίστριας Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βοήθησαν που με την στήριξή τους συμβάλλουν ανελλιπώς στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος των μαθητών του Δήμου Ορεστιάδας, δημιουργούν ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά και τους νέους, αναπτύσσουν την ευγενή άμιλλα και το αθλητικό πνεύμα και τους παρακινούν στη δημιουργική απασχόληση.