Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

e - υεξία

Τελικά η καραντίνα επηρεάζει την διάθεση μας ή ο ίδιος μας ο εαυτός;

Τελικά η καραντίνα επηρεάζει την διάθεση μας ή ο ίδιος μας ο εαυτός;

16-01-2021

Περάσαμε ένα δύσκολο έτος το οποίο θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε το έτος του κορονοϊού, το οποίο μας ανάγκασε αλλά και συνεχίζει να μας "κρατάει" μέσα στα σπίτια μας. Πρόκειται για μια πανδημία που μας εμποδίζει να κινούμαστε αλλά και να συναναστρεφόμαστε με τους οικείους μας. Όμως πόσο ακόμη θα επιτρέπουμε σε αυτόν τον ιό να "εισβάλλει" στην ζωή μας αλλά και στην ψυχολογία μας;

Ας μην ζούμε σε μια ουτοπία. Ο κορονοϊός μας βάζει σε ένα πρόγραμμα δικό του, όμως ο άνθρωπος ως "ανώτατο ον" έχει την δυνατότητα να ανταστρέψει αυτή την καθημερινότητα προς όφελός του και γιατί όχι, να γνωρίσει καλύτερα τον ευατό του!

Ας μας ρωτήσει κάποιος τι μπορούμε να πούμε για το έτος που πέρασε, το 2020, οι περισσότεροι θα εκφραστούν απαισιόδοξα...Όμως η δύναμη των όσων περνάμε βρίσκεται αλλού, βρίσκεται στην αισιοδοξία αλλά και στο τί πραγματικά μάθαμε και θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε μέσα στην καραντίνα.

Ας εστιάσουμε λοιπόν στα θετικά που αποκομίσαμε από την καραντίνα!

Αρχικά οι πόλεις μας είναι πλέον πιο καθαρές, τα καυσαέρια από τα οχήματα έχουν ελλατωθεί, η ποδηλατική ζωή έχει γίνει "πρωταγωνιστής" ειδικά στην Αλεξανδρούπολη όπου με τους νέους ποδηλατοδρόμους ο κόσμος απολαμβάνει την βόλτα του είτε στην παραλιακή οδό είτε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και το κυριότερο ο άνθρωποι πλέον δεν τριγυρνάνε σε "γρήγορους ρυθμούς" μέσα στις πόλεις όπως πριν. 

Επιπλέον μικροί και μεγάλοι "ξανά γνωρίστηκαν" με τα πάρκα της πόλης, το Πάρκο των Προσκόπων δέχεται καθημερινά πολλούς αθλητές αλλά αλλά και το πάρκο Ακαδημίας "φιλοξενεί" καθημερινά παρέες οι οποίες με το προβλεπόμενα μέτρα περπατούν και χαλαρώνουν.

Αυτή η ήρεμη και συνάμα όμορφη και καθαρή εικόνα της Αλεξανδρούπολης δεν σας φαναρώνει μια διαφορετική όψη της; Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν με απόσταση και αυτό έχει ήδη αποδειχθεί. Οι τάξεις των σχολείων μεταφέρθηκαν στα σπίτια μας, η δουλεία κάποιων υπαλλήλων πλέον γίνεται από το σπίτι. Επομένως καταλαβαίνουμε έτσι, πως μέσα στην καραντίνα υιοθετήσαμε τρόπους ζωής που πριν δεν είχαμε καν σκεφτεί. Είμαστε πράγματι κερδισμένοι μέσα από όλο το "μαύρο σύννεφο".

Ο χρόνος με την οικογένεια έχει αυξηθεί κατά πολύ γεγονός που βοηθά τόσο τα παιδιά να αναπτυχθούν σε ένα περιβάλλον πιο οικογενειακό κάτι που έτεινε να χαθεί διότι οι υποχρεώσεις των γονέων στην σημερινή εποχή ήταν διπλές ενώ τώρα οι γονείς με την τηλεργασία βοηθούν στα διαβάσματα των παιδιών τους αλλά έχουν παραπάνω χρόνο για την δημιουργική απασχόλησή τους. Επιπλέον τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι γίνανε πιο παραγωγικοί και δραστήριοι όσο αφορά των εαυτό τους και τις δεξιότητές τους.

Και τέλος κάτι που ίσως δεν θα περιμένατε να διαβάσετε είναι πως με την καραντίνα μας γεννάται και μια χαρά λόγω του άδειου προγράμματος! Πριν την πανδημία οι περισσότεροι εργαζόμενοι επιθυμούσαν έντονα τις άδειες αλλά και την ανάγκη απομάκρυνσης από τον χώρο της εργασίας τους, πλέον και αποκαταστάθηκε η επιθυμία για εργασία αλλά και ο άνθρωπος έχει χρόνο πραγματικά για τον ίδιο!

Εμείς είμαστε αρκετά αισιόδοξοι και πιστεύουμε πως το 2021 θα είναι περισσότερο φιλικό για την ανθρωπότητα και πάνω από όλα θα γίνει ένα ασφαλές έτος! 

Φ.Δούκογλου