Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι 3 από τις 6 υποθέσεις αφορούν πακέτα τσιγάρων.
Οι 3 από τις 6 υποθέσεις αφορούν πακέτα τσιγάρων.

Τελωνείο των Κήπων: 6 περιπτώσεις λαθρεμπορίας μέσα σε δύο ημέρες.

05-03-2015

Έξι υποθέσεις λαθρεμποριών εντοπίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Τελωνείο των Κήπων. Οι υποθέσεις αφορούν σε ενδύματα, τσιγάρα, καπνό και ποτά.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε ένα αλβανικό λεωφορείο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Τουρκία - Αλβανία, στο οποίο εντοπίστηκε μία κρύπτη στο θόλο του τροχού. Μέσα σε αυτήν βρέθηκαν λαθαία ενδύματα.  Ο οδηγός του λεωφορείου πλήρωσε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Και η δεύτερη περίπτωση αφορά σε λεωφορείο. Το συγκεκριμένο εκτελούσε το δρομολόγιο Τουρκία - Γερμανία και με τη συνδρομή σκύλου - ανιχνευτή βρέθηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία του 160 λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει ο οδηγός ανέρχεται σε 1.500 ευρώ.

Λαθραία πακέτα τσιγάρα εντοπίστηκαν σε ακόμη ένα λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Τουρκία - Ελλάδα. Ο σκύλος - ανιχνευτής εντόπισε και αυτή τη φορά 360 πακέτα τσιγάρων, τα οποία ήταν εντοιχισμένα σε κρύπτη στην τουαλέτα του λεωφορείου. Ο οδηγός πλήρωσε πρόστιμο ύψους 2.700 ευρώ ενώ τα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν.

Τσιγάρα, όμως βρέθηκαν και σε ένα ελληνικό λεωφορείο που εκτελούσε ημερήσια εκδρομή στην  Τουρκία. Σε αυτή την περίπτωση τα πακέτα τσιγάρων που βρέθηκαν ήταν 810 ενώ ο οδηγός πλήρωσε πρόστιμο 6.400 ευρώ.

Ακόμη μία περίπτωση που απασχόλησε τους τελωνειακούς υπαλλήλους ήταν ένα ολλανδικό αυτοκίνητο πολυτελείας, στο οποίο βρέθηκαν σε κρύπτη στο χώρο του εφεδρικού τροχού 30 κιλά καπνού για ναργιλέ. Ο καπνός κατασχέθηκε και ο οδηγός του οχήματος πλήρωσε πρόστιμο ύψους 10.500 ευρώ.

Η τελευταία περίπτωση αφορά σε έναν Βούλγαρο ταξιδιώτη, ο οποίος προσπάθησε με τις αποσκευές του να εξάγει 216 φιάλες των 200 ml βότκα και ουίσκι. Τα ποτά κατασχέθηκαν ενώ ο Βούλγαρος κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 1.500 ευρώ.