Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Την 3η θέση κατέκτησε το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης με την ταινία «Μπορείς κι εσύ»!

Την 3η θέση κατέκτησε το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης με την ταινία «Μπορείς κι εσύ»!

21-05-2022

Eυχάριστα νέα για το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος»!

Το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος» κατέλαβε την 3η θέση στον 12ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με την ταινία «Μπορείς κι εσύ», η οποία βραβεύτηκε για το πρωτότυπο σενάριο, τη σκηνοθεσία και βιντεοληψία, καθώς και για την ηθοποιία των μαθητών/τριών. Η ταινία ξεχώρισε στην κατηγορία μυθοπλασίας ανάμεσα σε 61 σχολεία πανελλαδικώς.

Η ταινία ήταν έμπνευση της καθηγήτριας Ιωαννίδου Αιμιλίας, Κοινωνιολόγου του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Το σενάριο επιμελήθηκε η μαθήτρια Αηδόνη Ραφαέλα, ενώ το μοντάζ, την ψηφιακή επιμέλεια και τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής ο μαθητής Σλαβίδης Νίκος. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, ενώ όλη την προσπάθεια στήριξε και επιμελήθηκε ως εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου ο κ. Λιόρας Νίκος.

Είναι μια ταινία με βαθύ νόημα, που στέκεται ενάντια στην κακοποίηση, στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, που δυστυχώς έκαναν και συνεχίζουν ακόμη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους καθημερινά. Στόχος να δείξει σε μικρούς και μεγάλους πως μπορούν και πρέπει να αντιδρούν σε κάθε μορφή βίας και να μη μένουν θεατές ή και θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Ακολουθούν και τα επίσημα αποτελέσματα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσον αφορά την κατηγορία Γυμνάσια:

  • 1ο Βραβείο μυθοπλασίας: «FLASHLIGHT»- Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας Θεσπρωτίας
  • 2o Βραβείο μυθοπλασίας: «Το Βαλς της Επιστροφής»- Μουσικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με Λυκειακές Τάξεις
  • 3o Βραβείο μυθοπλασίας: «Μπορείς κι εσύ» - 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης "Θεόδωρος Κάστανος"

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης: