Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
Την καταβολή «επιδόματος εξομάλυνσης» ζητούν οι Λιμενικοί
Την ένταξη στις αποδοχές τους του «επιδόματος εξομάλυνσης», όπως πρόκειται να γίνει και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητά για τα μέλη της η Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ).
Με επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα κάνει γνωστό το αίτημα και ζητά την «αποκατάσταση της αδικίας με καταβολή του επιδόματος εξομάλυνσης και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος».
Οι Λιμενικοί απαιτούν το «αυτονόητο», το οποίο όπως εξηγούν είναι:
«Επέκταση της διάταξης του νομοσχεδίου του ΥΕΘΑ “Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις” ώστε το ποσό των 212,94 ευρώ που αφορά σε συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή άγαμους, που έχουν παιδιά για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του, εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή, να αφορά και στους ενστόλους των Σωμάτων Ασφαλείας, δεδομένου ότι οι αποδοχές τους διέπονται από τις ίδιες διατάξεις του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (άρθρο 51 ν.3205/2003)».
Για το θέμα έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, η οποία αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.
- Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025) - Χωρίς νερό για λίγες ώρες κεντρική περιοχή της Αλεξανδρούπολης
(30-09-2025)
EN
TR






