Σήμερα είναι: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
greek english turkish
KOYKORAVAS AL FARO BABY SHOP

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τι θα κάνουν στη Σαμοθράκη οι αναπληρωτές Υπουργοί Ναυτιλίας & Περιβάλλοντος

Τι θα κάνουν στη Σαμοθράκη οι αναπληρωτές Υπουργοί Ναυτιλίας & Περιβάλλοντος

26-09-2018

Το πρωί της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου αναμένεται να φτάσουν στον Έβρο οι αναπληρωτές Υπουργοί Ναυτιλίας & Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, οι Ν.Σαντορινιός & Σ.Φάμελλος θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη νωρίς το πρωί όπου στις 8:30 θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Λιμεναρχείου.

Στις 9:30 αναμένεται –καιρού επιτρέποντος- να αναχωρήσουν με το σκάφος του Λιμενικού για τη Σαμοθράκη, όπου στις 11:15 θα βρεθούν στο Λιμενικό Τμήμα του νησιού.

Στις 12:30 θα δώσουν το παρόν σε ανοιχτή συνεδρίαση στο Πνευματικό Κέντρο, στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τοπικοί φορείς.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν σε ότι αφορά το χαρτοφυλάκιο του Ν.Σαντορινιού θέματα όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού του Έβρου και το μεταφορικό ισοδύναμο, ενώ σε ότι αφορά του χαρτοφυλάκιο του Σ.Φάμελλου η αδειοδότηση του κάμπινγκ, η αντιπλημμυρική προστασία, ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων μετά την ολοκλήρωση του master plan του λιμανιού Καμαριώτισσας,οι γεωτρήσεις αλλά και το μείζον ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Οι αναπληρωτές Υπουργοί να παραχωρήσουν το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και να βρεθούν σε γεύμα που θα παραχωρήσει η Δημοτική Αρχή.

Να σημειωθεί ότι ο Σ.Φάμμελος πρόκειται να προβεί σε παραχώρηση οχήματος στη δασική υπηρεσία του νησιού, ενώ στις 6:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διοργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο, στην οποία θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και η αποκατάσταση μετά τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός πρόκειται να αναχωρήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος το πρωί του Σαββάτου πρόκειται να πραγματοποιήσει περιοδεία στο νησί, και να επιθεωρήσει μεταξύ άλλων το κάμπινγκ αλλά και τα οικόπεδα που έχουν επισημανθεί για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος θα αναχωρήσει στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσει και ενδιάμεση στάση στην Κομοτηνή.

Μαρίνα Κριτού