Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Για το "φλέγον" ζήτημα της προσωρινής εγκατάσταση του τμήματος της Ψυχολογίας μιλά στο e-evros.gr, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.
Για το "φλέγον" ζήτημα της προσωρινής εγκατάσταση του τμήματος της Ψυχολογίας μιλά στο e-evros.gr, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου για τη στέγαση της Ψυχολογικής & Νοσηλευτικής σχολής στο e-evros.gr

10-06-2021

Συνεχίζει να ταλανίζει όλο τον Έβρο και ειδικά την πόλη του Διδυμοτείχου, το ζήτημα που αφορά τον τόπο εγκατάστασης του νέου τμήματος της Ψυχολογίας το οποίο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο χρειάζεται να λειτουργήσει για να φιλοξενήσει τους νέους φοιτητές του.

Είναι γνωστό πως υπάρχουν ελλείψεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις στο Διδυμότειχο και για τον λόγο αυτόν, ο δήμαρχος του Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, πρότεινε ως λύση το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου.


Το e-evros.gr ήρθε σε επικοινωνία με το Δήμαρχο Διδυμοτείχου για να "ξεκαθαριστεί το τοπίο" σχετικά με το όσα λέγονται και ακούγονται πάνω στο θέμα στέγασης της Ψυχολογικής και της Νοσηλευτικής σχολής.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο "Έχω στείλει την επιστολή εδώ και καιρό στο υπουργείο, στην οποία προτείνω το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, εφόσον εγκριθεί τότε θα προχωρήσουμε κανονικά, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της προετοιμασίας του χώρου του 3ου Δημοτικού σχολείου, για να φιλοξενήσει τους νέους φοιτητές".

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το τι θα γίνει με τις αντιδράσεις των γονέων, των καθηγητών και των μαθητών απάντησε πως: "Και σε άλλο σχολείο να αποφασίσουμε να στεγάσουμε το τμήμα της Ψυχολογίας και της Νοσηλευτικής και εκεί θα υπάρχουν αντιδράσεις".

Δείτε εδώ τι αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου.

Διαβάστε εδώ όλα όσα αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Διδυμοτείχου για το θέμα.

Ενώ και σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που είχε γίνει στις 26 Μαϊου δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο και οι εμπλεκόμενοι φορείς του Διδυμοτείχου.

Στην συνέχεια του λόγου ο δήμαρχος, ξεκαθάρισε πως "Η λύση αυτή θα είναι προσωρινή και όχι οριστική".

Παρόλα αυτά άγχος και φόβο προκαλεί το γεγονός μήπως τελικά το υπουργείο αποφασίσει την μεταφορά της σχολής της ψυχολογίας σε άλλη πόλη λόγω των αδιεξόδων, όμως ο δήμαρχος μας επεσήμανε πως "Δεν νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο, έχει επιλεχτεί η πόλη του Διδυμοτείχου για τη σχολή της Ψυχολογίας".

Από την άλλη πλευρά ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης έστειλε επιστολή στις 8 Ιουνίου 2021 στον δήμαρχο κ.Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, ο οποίος πρότεινε να στεγαστεί προσωρινά, η Ψυχολογική και Νοσηλευτική Σχολή στο 1ο Γυμνάσιο του Διδυμοτείχου και όχι στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Ενώ για την στέγαση της φοιτητικής λέσχης "έπεσε στο τραπέζι" η πρόταση να στεγαστεί στον πεζόδρομο της Ελ.Βενιζέλου. Πάνω σε αυτό το θέμα ο κ. Χαζτηγιάννογλου τόνισε πως και αυτό το θέμα συζητιέται όπως δεν είναι τόσο "φλέγον" όσο το που τελικά θα στεγαστούν οι δύο σχολές.

"Είναι σημαντικό να ξεκινήσει να λειτουργείο τμήμα της Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο για το καλό όλων μας".

Φ.Δούκογλου