Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το ΚΚΕ Έβρου κατέγραψε ελλείψεις στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με έδρα την Αλεξανδρούπολη.
Το ΚΚΕ Έβρου κατέγραψε ελλείψεις στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Τι έδειξε η "αυτοψία" του ΚΚΕ σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΑΜΘ

21-07-2021

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ αυτήν την περίοδο πραγματοποιούν περιοδείες σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς και Υπηρεσίες όπου και προβάλλουν τις θέσεις του Κόμματος για τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, όπως και για τα δικαιώματα των πυροσβεστών.

Το ΚΚΕ Έβρου ξεκίνησε και αυτό, τις επισκέψεις του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα μετά την πρόσφατη περιοδεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την επίσκεψη στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με έδρα την Αλεξανδρούπολη, διαπιστώθηκε ότι το ένα τρίτο (1/3) των οργανικών θέσεων του πεζοπόρου τμήματος είναι κενές, ενώ τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών ως πενταετών πυροσβεστών το 2019, δεν έχουν αναπληρωθεί.

Η μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό, έχει ως συνέπεια οι ομάδες του πεζοπόρου τμήματος να αποτελούνται από 5 πυροσβέστες και ένα επικεφαλής, αντί για οκτώ 8 πυροσβέστες και ένα επικεφαλής, που θα έπρεπε να ήταν η σύνθεσή του, καθώς επίσης ιδιαίτερα σοβαρό θέμα προκύπτει και με την ηλιακή σύνθεση του πεζοπόρου τμήματος, αφού ο μέσος όρος της ηλικίας των πυροσβεστών ξεπερνάει τα πενήντα (50) χρόνια.

Ακόμη από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπιστώθηκε ότι το πεζοπόρο τμήμα διαθέτει απαρχαιωμένα εργαλεία, όπως αλυσοπρίονα, τα οποία έχουν να αντικατασταθούν από το 2000, έτος που ιδρύθηκε το αντίστοιχο τμήμα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός από τους Βουλευτές Δελή Γιάννη, Παπαναστάση Νίκο, Παφίλη Θανάση, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  1. Για την ενίσχυση του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής με έδρα την Αλεξανδρούπολη, με το αναγκαίο προσωπικό, με σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας;
  2. Για την άμεση αντικατάσταση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του πεζοπόρου τμήματος.