Κάτι τρέχει στον Έβρο
Τι έδειξε η "αυτοψία" του ΚΚΕ σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΑΜΘ
Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ αυτήν την περίοδο πραγματοποιούν περιοδείες σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς και Υπηρεσίες όπου και προβάλλουν τις θέσεις του Κόμματος για τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, όπως και για τα δικαιώματα των πυροσβεστών.
Το ΚΚΕ Έβρου ξεκίνησε και αυτό, τις επισκέψεις του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με έδρα την Αλεξανδρούπολη.
Συγκεκριμένα μετά την πρόσφατη περιοδεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την επίσκεψη στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με έδρα την Αλεξανδρούπολη, διαπιστώθηκε ότι το ένα τρίτο (1/3) των οργανικών θέσεων του πεζοπόρου τμήματος είναι κενές, ενώ τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών ως πενταετών πυροσβεστών το 2019, δεν έχουν αναπληρωθεί.
Η μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό, έχει ως συνέπεια οι ομάδες του πεζοπόρου τμήματος να αποτελούνται από 5 πυροσβέστες και ένα επικεφαλής, αντί για οκτώ 8 πυροσβέστες και ένα επικεφαλής, που θα έπρεπε να ήταν η σύνθεσή του, καθώς επίσης ιδιαίτερα σοβαρό θέμα προκύπτει και με την ηλιακή σύνθεση του πεζοπόρου τμήματος, αφού ο μέσος όρος της ηλικίας των πυροσβεστών ξεπερνάει τα πενήντα (50) χρόνια.
Ακόμη από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπιστώθηκε ότι το πεζοπόρο τμήμα διαθέτει απαρχαιωμένα εργαλεία, όπως αλυσοπρίονα, τα οποία έχουν να αντικατασταθούν από το 2000, έτος που ιδρύθηκε το αντίστοιχο τμήμα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός από τους Βουλευτές Δελή Γιάννη, Παπαναστάση Νίκο, Παφίλη Θανάση, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:
- Για την ενίσχυση του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής με έδρα την Αλεξανδρούπολη, με το αναγκαίο προσωπικό, με σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας;
- Για την άμεση αντικατάσταση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του πεζοπόρου τμήματος.
- Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσι του Αγίου Κυπριανού στην Αλεξανδρούπολη
(30-09-2025) - Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025)
EN
TR






