Σήμερα είναι: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό JOY ALL4U

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τίτλοι τέλους για 2 Εθνικές Τράπεζες στον Έβρο: τελευταία ελπίδα για το  Υποκατάστημα Σαμοθράκης

Τίτλοι τέλους για 2 Εθνικές Τράπεζες στον Έβρο: τελευταία ελπίδα για το Υποκατάστημα Σαμοθράκης

18-01-2019

«Λουκέτο» έχει αποφασίσει να βάλει σε μεγάλο αριθμό Υποκαταστημάτων της σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, η Εθνική Τράπεζα.

Το γεγονός αυτό που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες, δεν φαίνεται να αλλάζει την απόφαση της Τράπεζας που δρα ως «αγύριστο κεφάλι» και με βάση οικονομικούς υπολογισμούς.

Συγκεκριμένα, για την περιοχή του Έβρου η απόφαση αναστολής λειτουργίας αφορά δύο υποκαταστήματα, ένα εκ των δύο στην Αλεξανδρούπολη και το μοναδικό παράρτημα στη Σαμοθράκη.

Αυτοδιοικητικοί έστειλαν επιστολές, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί έχουν ήδη ενημερωθεί και οι κάτοικοι ιδιαίτερα του ακριτικού νησιού βγάζουν ήδη δυσαρεστημένοι εισητήρια για την Αλεξανδρούπολη.

Τελευταία ελπίδα της Σαμοθράκης η αυριανή (19/01) συνεδρίαση στελεχών της Εθνικής στην οποία θα συμμετέχει και ο Αλέκος Φλαμπουράρης εκ μέρους της Κυβέρνησης, όπου θα συζητηθεί και το ζήτημα της Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζεται η περίπτωση της Σαμοθράκης να αντιμετωπιστεί ως εξαίρεση και να δοθεί παράταση στη λειτουργία του υποκαταστήματος.

Στην Αλεξανδρούπολη, η «μικρή» Εθνική εντάσσεται στη «μεγάλη», η οποία πια θα εξυπηρετεί πολλούς περισσότερους κατοίκους.

Μαρίνα Κριτού