Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου έγινε μουσείο!
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου έγινε μουσείο!

Το 1ο σχολείο στον Έβρο που οι μαθητές το μεταμόρφωσαν σε... Μουσείο!

17-06-2021

Πλέον το 2ο Δημοτικό σχολείο Διδυμοτείχου δεν θυμίζει σχολείο με την καλή έννοια φυσικά! Οι μαθητές του σχολείου με την φαντασία τους και την δυναμική τους, δημιούργησαν κάτι πολύ πρωτότυπο!

Με έναν ευφάνταστο τρόπο αποφάσισαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μετέτρεψαν, με την αρωγή των δασκάλων τους, τους διαδρόμους του σχολείου σε μουσείο.


Οι μαθητές, δημιουργοί και επισκέπτες συνάμα, συναντώνται στους διαδρόμους με τις ηγετικές μορφές του Αγώνα, τους Φιλέλληνες, τα τοπωνύμια, τους θρύλους, τους χορούς και τα τραγούδια της κλεφτουριάς.

Πατώντας εδώ μπορείτε και εσείς να δείτε τον οδηγό που παρουσιάζει το μουσείο που δημιούργησαν με πολύ αγάπη οι μικροί μαθητές.

Ένας νέος χώρος πολιτισμού και παράδοσης, βρήκε "στέγη" στο 2ο Δημοτικό σχολείο Διδυμοτείχου με την βοήθεια των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζουν να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα βοηθούν τα παιδιά να δημουργούν κάθε μέρα κάτι διαφορετικό!