Κάτι τρέχει στον Έβρο

To 2ο πανελλήνιο συνέδριο αυτισμού στην Αλεξανδρούπολη
Στην Αλεξανδρούπολη θα τελεστεί το 2ο πανελλήνιο συνέδριο αυτισμού, στην αίθουσα Σαμοθράκη του ξενοδοχείου Astir Egnatia. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί το διήμερο 9 με 10 Ιουνίου, ενώ το θέμα αυτού έχει τον τίτλο“Ενώνοντας τα Κομμάτια του Αυτισμού”. Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου “Άγιος Βασίλειος”, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Ο αυτισμός αποτελεί μια ισόβια, πολύπλοκη εκ γενετής νευροαναπτυξιακή διαταραχή, που συνήθως εκδηλώνεται στη φάση της ανάπτυξης. Τα κλινικά χαρακτηριστικά του αυτισμού, περιλαμβάνουν την ελλιπή κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, την εκδήλωση στερεοτυπικών επαναληπτικών συμπεριφορών, την ύπαρξη γλωσσικών διαταραχών ή απουσίας λόγου, σημαντικού ή όχι βαθμού νοητική υστέρηση ή άλλων ιατρικών καταστάσεων.
Η αιτία του παραμένει άγνωστη, αν και κάποιες γενετικές επιδράσεις αναγνωρίζονται ως σημαντικές σε συνδυασμό με κάποιους κυρίως περιγεννητικής φύσεως παράγοντες κινδύνου. Αν και ο αυτισμός δεν θεραπεύεται, έγκαιρες εξειδικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ατόμων.
Παράλληλα, η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό συμβάλλει στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία, καταδεικνύοντας πως η προσέγγιση και αποδοχή του “διαφορετικού” είναι (και πρέπει να θεωρείται ως) δεδομένη.
Νικήτας Διαμαντόπουλος
- Έβρος: Συνεχίζεται η ένταση για 9η ημέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (συνεχής ενημέρωση)
(07-03-2020) - Απατεώνες ζητούν χρήματα για να βοηθήσουν τους στρατιώτες στον Έβρο
(07-03-2020) - ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 30 ατόμων στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου
(07-03-2020) - ΙΝΚΑ Μακεδονίας: «Εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα και τουρκικές υπηρεσίες»
(07-03-2020) - Αμερικάνικη στήριξη στον Έβρο: "Είμαστε εδώ να καταδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους του Έβρου "
(07-03-2020)