Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το Εργατικό Κέντρο Έβρου στηρίζει τους εργζομένους του efood.
Το Εργατικό Κέντρο Έβρου στηρίζει τους εργζομένους του efood.

Το Εργατικό Κέντρο Έβρου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του efood

26-09-2021
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και την απεργία των εργαζομένων στην efood, που διαμαρτύρονται για το αυτονόητο, για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
 
Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην μοτοπορεία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/9/21 αλλα και στην προχθεσινή απεργία, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως με την συλλογικότητα και την ενότητα οι μάχες για τα εργασιακά δικαιώματα πάντα κατακτούνται.
 
Συγκεκριμένα απαιτούν την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους όπως:
  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με απευθείας πρόσληψη από την efood με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.
  • Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
  • Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).
  • Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων.