Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

05-04-2018

Στις 8 Ιουνίου ξεκινούν οι γραπτές εξετάσεις των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων για τα Γενικά Λύκεια και στις 7 Ιουνίου για τα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ.

Στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας ήταν, εξάλλου, η έναρξη των πανελληνίων να απέχει περίπου μία εβδομάδα από την λήξη των απολυτήριων εξετάσεων, ώστε οι μαθητές να έχουν χρόνο για επαναλήψεις.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για όλους τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Επιπλέον, να σημειωθεί πως οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι – υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018,  οι οποίοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα μόνο επιστημονικό πεδίο, εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο επιστημονικά πεδία εξετάζονται και σε ένα πέμπτο μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.

Νικήτας Διαμαντόπουλος

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εξετάσεων μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: