Σήμερα είναι: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
greek english turkish
AL FARO ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το «Σπίτι του Πίνγκ-Πόνγκ» δημιουργείται στην Αλεξανδρούπολη

Το «Σπίτι του Πίνγκ-Πόνγκ» δημιουργείται στην Αλεξανδρούπολη

23-07-2018

Ένας χώρος ικανός να φιλοξενεί με υψηλές προδιαγραφές το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, το γνωστό σε όλους μας πινγκ-πονγκ, δημιουργείται στην Αλεξανδρούπολη.

Το άθλημα το οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από μικρότερους αλλά και μεγαλύτερους αθλητές, και που έχει προσφέρει πολλές επιτυχίες στην πρωτεύουσα του Έβρου, πρόκειται να αποκτήσει πλέον κι επίσημα το δικό του «σπίτι», ικανό να φιλοξενήσει τις προπονήσεις των συλλόγων αλλά και αθλητικές διοργανώσεις.

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν το Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του ΜΓΣ Εθνικός και το Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Ο Φάρος», ενώ οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. «Για κάποια πράγματα που μπορούμε να προσφέρουμε, θα το κάνουμε. Κάναμε πρόταση στην σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την διοίκηση της Ζαριφείου Ακαδημίας κι έγινε αποδεκτή», επισημαίνει ο Δημήτρης Κυραδενίδης, Έφορος Πίνγκ-Πόνγκ του Εθνικού.

Η ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου που βρίσκεται επί της οδού Τρικούπη, περιλαμβάνει συνολικό καθαρισμό της αθλητικής υποδομής, αφαίρεση σιδερένιων κιγκλιδωμάτων, ελαιοχρωματισμό, τοποθέτηση ειδικής μοκέτας, τοποθέτηση κουρτίνων και την προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδου από την Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, το οποίο δεσμεύθηκε πως θα φέρει ο ίδιος ο Πρόεδρος σύμφωνα με τον κ.Κυραδενίδη.

«Δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω ως δωρεά, ούτε να το διαφημίσω. Εμείς αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση για αυτά που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο Δήμος. Θέλαμε να δημιουργήσουμε το "σπίτι του πίγνκ-πονγκ και να προλάβουμε την αγωνιστική σεζόν κι έτσι διαθέσαμε και μέσα από χορηγίες ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό, μέχρι και τις 4.000 €».

Οι εργασίες αναμένεται σύμφωνα με τον ίδιο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου και της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια σημαντική πρωτοβουλία που συμβάλλει στην αναβάθμιση υποδομών με στόχο την δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη ενός αθλήματος με σημαντικές προοπτικές.

Μια πρωτοβουλία που, σε δεύτερο χρόνο, αποδεικνύει την αξία και τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και της ιδιωτικής συνεισφοράς για την βελτίωση των συνθηκών άθλησης, που εν τέλει δεν ανήκουν μόνο στην αρμοδιότητα του Δήμου αλλά μας αφορούν όλους. 

Μαρίνα Κριτού