Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου «αλλάζει χέρια» - «Το ΔΠΘ δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα»

Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου «αλλάζει χέρια» - «Το ΔΠΘ δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα»

03-07-2018

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Επιτροπής του ΤΕΙ ΑΜΘ, για την «παραχώρηση» του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου του Ιδρύματος στο e-evros Δημήτρη Μπαντέκα, στόχος είναι η ενσωμάτωση του ΤΕΙ στο Τμήμα Ιατρικής του ΔΠΘ, αφού «ακαδημαϊκά, υποστηρίζεται καλύτερα εκεί».

Το ΤΕΙ ΑΜ-Θ με έδρα την Καβάλα, όπως και το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τις Σέρρες, έχουν αποφασίσει την «προσάρτησή» τους στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η επιτροπή που συστάθηκε στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό, την επίβλεψη της διαδικασίας ομαλής μετάβασης.

«Το Δημοκρίτειο είχε να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα με την Διοίκηση του, οπότε δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την σύσταση Επιτροπής όπως υπαγορεύτηκε και από τον Υπουργό Παιδείας, αφού ακολούθησαν και οι Πρυτανικές Εκλογές», επισήμανε ο κ.Μπαντέκας.

«Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα έχει δύο πολύ καλά Πανεπιστήμια που θα μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους και να προσφέρουν πολλά». Σε ότι αφορά το ΤΕΙ Νοσηλευτικής ο Πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ σημείωσε πως «είναι καλύτερα να πάει στο ΔΠΘ γιατί το Διεθνές δεν έχει αντίστοιχα τμήματα».

Η συνένωση των 2 ΤΕΙ με το Διεθνές αναμένεται να πραγματοποιηθεί επισήμως από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Μαρίνα Κριτού