Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το Υπουργείο βάζει «μπροστά» την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης

Το Υπουργείο βάζει «μπροστά» την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης

22-03-2019

Σε τροχιά αξιοποίησης μπαίνει το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση σε ειδικό σύμβουλο της μελέτης σύμφωνα με την οποία θα οριστούν οι αναπτυξιακές κατευθύνσεις για 23 συνολικά αεροδρόμια.

Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός σαφούς σχεδίου για την ανάπτυξη του κάθε αεροδρομίου ξεχωριστά, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις υφιστάμενες υποδομές.

Τα αεροδρόμια τα οποία αφορά ο διαγωνισμός είναι της Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Ν. Αγχιάλου, Καλαμάτας, Άραξου, Λήμνου, Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελόριζου.

Στα πλαίσια των επιχειρησιακών στόχων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κρίθηκε αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των περιφερειακών αεροδρομίων του θέματος, με στόχο:

α. την προετοιμασία και κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης των ως άνω αεροδρομίων λαμβάνοντας υπόψη τα λειτουργικά στοιχεία τους, τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού τους καθώς και

β. την εξέταση εναλλακτικών σχεδίων αξιοποίησης περιλαμβανομένων σεναρίων Παραχώρησης ή μέσω ανάθεσης Σύμβασης Αξιοποίησης μέσω Σύμπραξης μεταξύ Δημοσίου και Ιδιώτη.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στις 161.200 € για το σύνολο των αερολιμένων.

Μαρίνα Κριτού