Σήμερα είναι: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U ΙΚΤΕΟ SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τουρκικά μέσα: Βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στις Καστανιές

Τουρκικά μέσα: Βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στις Καστανιές

23-03-2018

Αυτά μεταδίδει η εφημερίδα Χουριέτ και το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Αναντολού, σύμφωνα με στοιχεία των οποίων εντοπίστηκαν σχεδιαγράμματα στρατιωτικής περιοχής στην εξωτερική κάρτα μνήμης του κινητού του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη. Ο ίδιος, μαζί με τον λοχία Δημήτρη Κουκλατζή, παραμένει έγκλειστος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Μάλιστα, τα στοιχεία των τουρκικών μέσων κάνουν λόγο για κατοχή τηλεφωνικής συσκευής για κρυπτογραφημένες επικοινωνίες.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, ωστόσο, οι συσκευές των στρατιωτικών “ερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλο το προηγούμενο διάστημα, παρουσία του Ελληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το ΥΠΕΞ, και δεν είχε βρεθεί απολύτως τίποτα”.

Οι ίδιες πηγές συνδέουν το δημοσίευμα και την πιθανή κλιμάκωση της Άγκυρας απέναντι στους δύο στρατιωτικούς με τις πολιτικές και διπλωματικές πιέσεις που δέχεται ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σημειώνουν μάλιστα πως “η δημοσιοποίηση της είδησης από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu δεν ήταν τυχαία, καθώς έγινε λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον Βλαντιμίρ Πούτιν (με θέμα συζήτησης τη μεσολάβησή του τελευταίου προς απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών).

Για σήμερα, εξάλλου, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των δύο στρατιωτικών με τις οικογένειές τους (κάτι που τους είχε αρνηθεί λίγες ημέρες πριν). Στις 30 Μαρτίου επρόκειτο να συναντηθούν οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών με τον δικαστή, ώστε να γίνει διευκρίνιση της κατηγορίας που αντιμετωπίζουν, ενώ στις 5 Απριλίου θα γίνει το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισής τους.

Νικήτας Διαμαντόπουλος