Σήμερα είναι: Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO KOYKORAVAS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τουρκική «επέλαση» στο Θρακικό Πέλαγος: «το 40% των αποθεμάτων μας το παίρνουν αυτοί»

Τουρκική «επέλαση» στο Θρακικό Πέλαγος: «το 40% των αποθεμάτων μας το παίρνουν αυτοί»

24-02-2019

Σε «ξέφραγο αμπέλι» έχει μετατραπεί πλέον το Θρακικό Πέλαγος, με τις τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και τους Έλληνες αλιείς να σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Το ζήτημα φυσικά και δεν είναι καινούργιο, όμως δυστυχώς παραμένει επίκαιρο, αφού η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε μετά την οδηγία που εξέδωσε το Υπουργείο Δασών & Γεωργίας της Τουρκίας προς τους Τούρκους αλιείς, να μην ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Η θάλασσα μας είναι γεμάτη τουρκικά σκάφη. 6 ναυτικά μίλια είναι τα χωρικά ύδατα όλο κι όλο. Τόσα χρόνια έπρεπε να είχαμε έρθει σε συνεννόηση μαζί τους ως κράτος, εμείς ως Έλληνες φταίμε», δηλώνει ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σαρίκας.

Αποτέλεσμα της κατάστασης, η δραματική μείωση των αποθεμάτων για τους Έλληνες ψαράδες, οι οποίοι κατά το παρελθόν υπενθυμίζεται ότι έχουν δεχθεί και πυρά μέσα στα σκάφη τους.

«Επειδή δουλεύουν παράνομα, δουλεύουν και με μεγαλύτερη επιτυχία. Το 40% του θαλάσσιου αποθέματος μας, το παίρνουν αυτοί», καταλήγει ο Δημήτρης Σαρίκας.

Να σημειωθεί πως οι αλιείς της Αλεξανδρούπολης είχαν συνυπογράψει και εξώδικο προς τα αρμόδια Υπουργεία ενάντια στις τουρκικές παραβιάσεις, όπου σημείωναν ότι πλέον φοβούνται για την ασφάλειά τους.

«Απάντηση δεν πήραμε ποτέ», δηλώνει ο Δημήτρης Σαρίκας.