Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η μητέρα με τα τρία παιδιά
Η μητέρα με τα τρία παιδιά

Τραγική κατάληξη για την αγνοούμενη μητέρα και το 1 εκ των 3 παιδιών στον Έβρο

21-07-2018

Νεκρή εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής από τις τουρκικές αρχές η 36χρονη μητέρα και ένα εκ των τριών ανήλικων παιδιών της που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Ιουλίου.

Πρόκειται για την Χατιτζέ Ακτσαμπάι και τον μικρότερο εκ των τριών ενός έτους γιό της Μπεκίρ Αράς, που ανασύρθηκαν νεκροί από τα συνεργεία έρευνας στην τουρκική όχθη του ποταμού. 

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για τον εντοπισμό των άλλων δύο παιδιών, γύρω από την πέτρινη γέφυρα της Κασταμονής σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Αδριανούπολης.

Η υπόθεση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν υπήρξε ανατροπή της βάρκας στο ύψος του Θουρίου Ορεστιάδας, στην οποία επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα όλοι τουρκικής υποκοότητας, με αφετηρία το χωριό Elcili και τελικό προορισμό την Ελλάδα. 

Πέντε από τους επιβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά το συμβάν αφού κατάφεραν να κολυμπήσουν έως την όχθη και διεσώθησαν, δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές ότι μαζί τους στη βάρκα βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά.

Τα δύο παιδιά που αγνοούνται ακόμη είναι ο επτάχρονος Μπεκίρ Αράς και ο μικρότερος αδερφός του, Μεσούτ πέντε ετών.

Αναφορές στον τουρκικό τύπο αναφέρουν πως η μητέρα ήταν οπαδός του Γκιουλέν, συνεπώς η φυγή της οικογένειας από την Τουρκία έγινε για λόγους πολιτικής δίωξης. 

Τραγική φιγούρα ο πατέρας που φώναξε στην γυναίκα και το μιρκότερο παιδί "δεν θα σας εγκαταλείψω".