Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

VIDEO: Mαθητές του 1ου Πειραματικού Αλεξανδρούπολης τραγουδούν στα πλαίσια του Erasmus!

VIDEO: Mαθητές του 1ου Πειραματικού Αλεξανδρούπολης τραγουδούν στα πλαίσια του Erasmus!

26-01-2022

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ για το πρόγραμμα CIAK και οι φωνές του μικρών μαθητών έχουν πάρει "φωτιά" ενόψει του συγκεκριμένου προγράμματος Erasmus στο οποίο συμμετέχει το σχολείο τους!

Συγκεκριμένα αυτή τη φορά πραγματοποιούν την 3η συνάντηση Erasmus και για το πρόγραμμα CIAK με ένα ιδιαίτερο τραγούδι το οποίο ερμηνεύουν όλοι οι μαθητές μαζί με την καθοδήγηση της δασκάλας τους. Το τραγούδι που ερμηνεύουν είναι διαδραστικό καθώς συμμετέχουν και με το σώμα τους σε αυτό.

Η τρίτη συνάντηση για το Erasmus άρχισε από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και ολοκληρώνεται αύριο ημέρα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. Η συνάντηση έλαβε χώρα εξολοκλήρου διαδικτυακά και τη Δευτέρα, λόγω των μέτρων ασφαλείας και προστασίας της υγείας, προτάσσοντας παράλληλα σημαντικά στοιχεία του φετινού ετήσιου θέματος του eTwinning, όπως η συμπεριληπτικη εκπαίδευση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι μαθητές μας ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus συμμετέχουν οι χώρες Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία κα φυσικά η Ελλάδα. Βέβαια να τονίσουμε πως η Ελλάδα είναι η διοργανώτρια χώρα και οι εντυπώσεις των ξένων χωρών από τη διοργανώση που έχει γίνει μέχρι τώρα σε επίπεδο τεχνολογίας και εργαστηρίων είναι άριστες κάτι στο οποίο φυσικά ξεχώρισε, το 1ο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης!

Η παιδαγωγική ομάδα που βοήθησε στο όμορφο αυτό αποτέλεσμα είναι: Καραγιάννη Μαρία, Καπογλου Βαλεντίνη, Καφετζή Αγάθη, Βιργινία Kαραβοκύρη, Παπαδάκης Χρήστος, Συρουλακη Αθανασία, η εξωτερική συνεργάτιδα Κουγιουρουκη Αγγελική και η διευθύντρια Αντιόπη Ελένη Τεμπριδου.

Απολαύστε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο του e-evros.gr, από το τραγούδι που ερμηνεύουν μαθητές και μαθήτριες του 1ου Πειραματικoύ Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης:

newsroom @e-evros.gr