Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

e - υεξία

Vita Plus: Γιατί το κοιλιακό λίπος είναι ανησυχητικό για τους άνδρες.

Vita Plus: Γιατί το κοιλιακό λίπος είναι ανησυχητικό για τους άνδρες.

04-10-2015

Είστε στην παραλία και σκέφτεστε να βγάλετε την μπλούζα; Φοράτε την αγαπημένη σας μπλούζα και ρουφάτε την κοιλιά σας; Δυστυχώς δεν είναι τα μόνα που πρέπει να σκεφτείτε! Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς δεν είναι αστείο. Έχοντας επιπλέον βάρος – ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς – μπορεί να είναι επικίνδυνο. Γιατί το κοιλιακό λίπος είναι ανησυχητικό για τους άνδρες;

Τα άτομα που παίρνουν επιπλέον βάρος στην κοιλιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας, ακόμη και θάνατο, από ότι τα άτομα που συσσωρεύουν λίπος σε άλλες περιοχές του σώματος στους. Οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν βάρος γύρω από τη μέση από ότι οι γυναίκες. Ανεξάρτητα από το συνολικό σας βάρος, έχοντας ένα μεγάλο ποσοστό λίπους στην περιοχή της κοιλιάς αυξάνει τον κίνδυνο για: - Καρδιοπάθεια - Υψηλή αρτηριακή πίεση - Εγκεφαλικό επεισόδιο - Μερικές μορφές καρκίνου - Αντίσταση στην ινσουλίνη - Υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων - Χαμηλά επίπεδα λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL), ή «καλής» χοληστερόλης - Μεταβολικό σύνδρομο - Υπνική άπνοια.

 Μήπως η ηλικία παίζει ρόλο στην απόκτηση του κοιλιακού λίπους; Καθώς μεγαλώνετε ηλικιακά, χάνετε μυϊκή μάζα – ειδικά εάν δεν είστε σωματικά δραστήριοι. Η μυϊκή απώλεια με τη σειρά της μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας καίει θερμίδες. Έτσι λοιπόν, αν δεν περιορίσετε τις θερμίδες σας ή να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα, μπορεί να πάρετε επιπλέον βάρος. '

Μπορεί το κοιλιακό λίπος να είναι κληρονομικό; Τα γονίδια σας μπορεί να επηρεάσουν τις πιθανότητες σας να είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, καθώς και σε ποια περιοχή μεταφέρεται το επιπλέον λίπος στο σώμα σας. Για τους περισσότερους άνδρες, ωστόσο, το πρόβλημα ενδέχεται να έχει περισσότερη συσχέτιση με τον τρόπο ζωής από τα κληρονομικά χαρακτηριστικά. Μπορείτε πραγματικά να αποκτήσετε κοιλίτσα από την κατανάλωση αλκοόλ; Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, οποιουδήποτε είδους, μπορεί να προκαλέσει την απόκτηση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Μερικές έρευνες, ωστόσο, δείχνουν ότι το κρασί μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Αν πίνετε αλκοόλ, κάντε το μόνο με μετριοπάθεια. Όσο λιγότερο πίνετε, τόσο λιγότερες θερμίδες θα καταναλώσετε και τόσο λιγότερο πιθανό θα είναι να κερδίσετε κοιλιακό λίπος.

Πώς να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος
; Εάν προσπαθείτε να χάσετε λίπος από την κοιλιά ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος σας, οι βασικοί κανόνες της απώλειας λίπους παραμένουν οι ίδιοι:

- Μειώστε τις θερμίδες σας. Μικρύνετε τις ποσότητες των γευμάτων σας και αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά φαγητά με υγιεινά που περιέχουν λιγότερες θερμίδες.Στο εστιατόριο, παραγγείλετε και μοιραστείτε με τους φίλους σας ή φάτε το μισό γεύμα και πάρτε το υπόλοιπο μαζί σας για την επόμενη ημέρα.

- Αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα. Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, συνιστώνται 150 λεπτά μέτριας αερόβιας δραστηριότητας ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας, με εξαίρεση την προπόνηση δύναμης. Αναλόγως με το βάρος σας, όμως, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε περισσότερα ώστε να χάσετε λίπος και να διατηρηθείτε. Εάν δεν μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για άσκηση, δοκιμάστε μικρότερες περιόδους δραστηριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ξεκινήστε με μια βόλτα μετά το δείπνο ή με ένα παιχνίδι κυνηγητού με τα παιδιά σας. Αφού χάσετε τα περιττά κιλά, διατηρήστε το βάρος σας με μια υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική άσκηση. Μπορείτε να μειώσετε το κοιλιακό λίπος με κοιλιακούς - ροκανίσματα; Τα ροκανίσματα και οι ασκήσεις κοιλιακών θα βοηθήσουν στο να κάνουν τους μύες της περιοχής πιο δυνατούς, αλλά οι ασκήσεις από μόνες τους δεν πρόκειται να μειώσουν το κοιλιακό σας λίπος. Ο καλύτερος τρόπος για να συρρικνωθεί το μέγεθος της μέσης σας είναι να μειώσετε το συνολικό λίπος του σώματος σας μέσω της υγιεινής διατροφής και της τακτικής σωματικής δραστηριότητας.

Υπάρχει μέθοδος που να αψηφά τα χρόνια ηλικίας, το μέγεθος του κοιλιακού λίπους και να στοχεύει στη λιποδιάλυση μόνο στην περιοχή της κοιλιάς;
Υπάρχει μια μέθοδος που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό ακόμη και από πλαστικούς χειρουργούς ως η εναλλακτική λύση της λιποαναρρόφησης και είναι η μέθοδος Hypoxi. Η μοναδική σχεδίαση του Vacunaut συνδυάζει 3 εξαιρετικά αποτελεσματικές μεθόδους, συγκεντρώνοντας τα πλεονεκτήματά τους σε ένα μηχάνημα. Αρνητική πίεση (χαμηλή πίεση) Με την αρνητική πίεση, το αίμα διοχετεύεται στον επιδερμικό και λιπώδη ιστό αυξάνοντας την αιμάτωση. Το αίμα εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο φτάνει στο λιπώδη ιστό των προβληματικών περιοχών και απομακρύνει τις τοξίνες και τα λιπαρά οξέα.

Θετική πίεση (υψηλή πίεση)
 
Η θετική πίεση εξωθεί τα λιπαρά οξέα προς την κυκλοφορία του αίματος και από εκεί στους μυς, όπου πραγματοποιείται η καύση τους. Συμπληρωματικά, η συνεχής αναρρόφηση και συμπίεση της επιδερμίδας την ενδυναμώνει και τη λειαίνει, συμβάλλοντας στη βελτίωση της εικόνας της.

Άσκηση
Είναι γεγονός ότι η άσκηση είναι απαραίτητη για την καύση του λίπους, γι' αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο στοχείο της μεθόδου Hypoxi. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στολή του Vacunaut, επιτρέπει την ιδανική εκγύμναση για την καύση του λίπους, η οποία πραγματοποιείται σε διάδρομο ή σε στατικό ποδήλατο ή σε stepper ή σε ελλειπτικό.

Συνδυασμός αρνητικής και θετικής πίεσης με ήπια αερόβια άσκηση. Ενσωματωμένες στην ειδική στολή του Vacunaut υπάρχουν 122 μικροκυψελίδες που δημιουργούν εναλλάξ θετική και αρνητική πίεση και ενεργούν ομοιόμορφα στην κοιλιακή χώρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός να στέλνει μεγάλες ποσότητες αίματος στις προβληματικές περιοχές. Έτσι σε συνδυασμό με την ήπια αερόβια άσκηση επιτυγχάνονται οι ιδανικές συνθήκες για την αποδόμηση του λίπους από τις επιθυμητές περιοχές.

Το Hypoxi Vacunaut μπορείτε να βρείτε ΜΟΝΟ ΣΤΑ VITAPLUS Αλεξανδρούπολης. Δείτε περισσότερα ( και video) στο www.vita-plus.gr

Να θυμάστε ότι μπορείτε να χάσετε το κοιλιακό λίπος – χρειάζεται απλά υπομονή και προσπάθεια. Στην πραγματικότητα, ρίχνοντας ακόμη μερικά περιττά κιλά μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και να μειώσετε τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας.