Σήμερα είναι: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ Δερέμπεης μικρό JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

WiFi4EU: Δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους στο δήμο Αλεξανδρούπολης

WiFi4EU: Δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους στο δήμο Αλεξανδρούπολης

27-10-2019

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο προσφέρει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες του αλλά και τους επισκέπτες του δήμου να έχουν ελεύθερη χρήση του ίντερνετ σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 70 δήμοι της Ελλάδας θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να προσφέρουν δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους.

Το κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους και θα δοθεί συνολικά σε 1.780 ευρωπαϊκούς δήμους.

Οι δικαιούχοι – δήμοι ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια της τρίτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 11.000 αιτήσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.