- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Χ. Ρώσσιος: «Απαραίτητος ο εξορθολογισμός του κόστους παραγωγής και λειτουργίας της ΕΒΖ»
Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις της διοίκησης της ΕΒΖ με την Τράπεζα Πειραιώς, για το τελικό σχέδιο της συμφωνίας για την εξυγίανση και χρηματοδότηση της Βιομηχανίας.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος, «είναι απαραίτητος ο εξορθολογισμός του κόστους παραγωγής ζάχαρης, με περικοπές των δαπανών και με μείωση του εργασιακού κόστους».
Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους εμπλεκόμενους (προσωπικό, αγρότες, κ. α.) «να βάλουν πλάτη για να παραμείνει ζωντανή η Βιομηχανία και η τευτλοκαλλιέργεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Ο κ. Ρώσσιος εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα ρευστότητας για τη νέα χρονιά, «εάν μαζί με τη δανειοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς γίνουν και τα υπόλοιπα που απαιτείται να γίνουν για τη μείωση του παραγωγικού και λειτουργικού κόστους της Βιομηχανίας».
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)





