Σήμερα είναι: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
ΕΠΙΠΛΟΡΑΜΑ KOYKORAVAS AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Χειρόφρενο» επ’ αόριστον για όλους τους υποψήφιους οδηγούς και στον Έβρο

«Χειρόφρενο» επ’ αόριστον για όλους τους υποψήφιους οδηγούς και στον Έβρο

05-11-2018

«Θολό» παραμένει το τοπίο με τις εξετάσεις για τη χορήγηση και ανανέωση διπλώματος πανελλαδικά, αφού οι εξεταστές έχουν κηρύξει η αποχή των εξεταστών από τη διαδικασία «καλά κρατεί».

Εκατοντάδες υποψήφιοι οδηγοί στον Έβρο αλλά και όσοι (κυρίως ηλικιωμένοι) που επιθυμούν να ανανεώσουν το δίπλωμα τους σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έχουν «δεμένα χέρια».

Στο Νομό Έβρου ξεκινά η 6η εβδομάδα της απεργίας, μιας απεργίας που πηγαίνει «από βδομάδα σε βδομάδα» σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.

Λόγος της ταλαιπωρίας των υποψηφίων οδηγών σύμφωνα με την ΟΣΥΠΑΕ είναι:

  • Ότι δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, που διενήργησαν εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας, από 1/5/2018, έως και 28/9/2018.
  • Η λήξη από την 30η Απριλίου 2018 της πρόβλεψης, χορήγησης σχετικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους – εξεταστές, για την παροχή του έργου των εξετάσεων εκτός ωραρίου εργασίας.
  • Η λήξη της προβλεπόμενης παράτασης της προθεσµίας από την 30η Απριλίου 2018, και η μη νομοθέτηση νέας ρύθμισης για ένταξη του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών εκτός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.
  • Η κατάργηση της αποζημίωσης των υπαλλήλων, που εκτελούν το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων.

Να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι οδηγοί που βρίσκονται «στην ουρά» για το δίπλωμα, ανέρχονται πανελλαδικά στις 30.000, 5.500 εκ των οποίων είναι ηλικιωμένοι.

Οι εξεταστές τηρούν «στάση αναμονής», αφού το επίμαχο σχέδιο νόμου «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις», βρίσκεται υπό επεξεργασία.

Οι εκπαιδευτές στρέφονται εναντίον του Υπουργείου Μεταφορών, και κάνουν λόγο για εμπαιγμό τους, εφόσον παραμένουν απλήρωτοι, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία.

Μαρίνα Κριτού