Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σοβαρές καθυστερήσεις παρουσιάζονται στον εμβολιασμό των συνοριακών φυλάκων που υπηρετούν στον Έβρο.
Σοβαρές καθυστερήσεις παρουσιάζονται στον εμβολιασμό των συνοριακών φυλάκων που υπηρετούν στον Έβρο.

Χρ. Γιαλαμάς: "Είμαστε στη πρώτη γραμμή και έχει εμβολιαστεί μόνο το 50% των συνοριοφυλάκων"

27-04-2021

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Εβρου κ. Γιαλαμάς Χρυσοβαλάντης, τονίσε για ακόμη μια φορά την σοβαρότητα της κατάστασης που αφορά την καθυστέρηση στους εμβολιασμούς των συνοριακών φυλάκων που υπηρετούν στον Έβρο.

To e-evros.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον κ.Γιαλαμά με σκοπό να ενημερωθεί πλήρως, τόσο για την κατάσταση που επικρατεί με τους εμβολιασμούς όσο και τις μεταναστευτικές ροές.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς ο ίδιος ανέφερε πως "Έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό το πρόγραμμα εμβολιασμών και το ποσοστό των εμβολιασμένων συνορικακών φυλάκων στον Έβρο "αγγίζει" μόνο το 50%. Σε άλλες διευθύνσεις οι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί ήδη στο 100% ή τουλάχιστον έχουν φτάσει σίγουρα το 70-80%".

Για την έντονη αυτή καθυστέρηση είπε πως "Αυτό συμβαίνει διότι τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα παραχωρούνται και στις Ένοπλες Δυνάμεις όπου και προφανώς λόγω της μεγάλης ζήτησης "καταναλώνονται" γρήγορα. Χρειάζεται να υπάρξει προγραμματισμός εμβολιασμών με ξεχωριστά εμβόλια για εμάς, έτσι ώστε να μην υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις".

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου ερωτήθηκε για τις μετανευστικές ροές και δήλωσε "Στον Έβρο ποτέ δεν σταματούν οι ροές. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την περίοδο έχει "παίξει" η πανδημία του κορονοϊού καθώς παρατηρήθηκε τον προηγούμενο καιρό μια σχετική μείωση, όμως όσο γίνεται καλύτερος ο καιρός διακρίνουμε μια αύξηση. Χαρακτηριστικό παραδειγμα αποτελεί η  προηγούμενη εβδομάδα καθώς συνελήφθησαν τουλάχιστον 10 διακινητές στο εσωτερικό της Ελλάδας".

Φ.Δούκογλου