Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αίσιο τέλος είχε η διαμάχη των δύο ανδρών
Αίσιο τέλος είχε η διαμάχη των δύο ανδρών

«Χρυσή» διαμάχη Δημάρχου Αλεξανδρούπολης & Κ.Κριτού: τα «ανταλλάγματα» & η συγγνώμη

18-01-2019

Μια «χρυσή» διαμάχη ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη με πρωταγωνιστές το Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Τοπογράφο και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη «ΑΝΑΣΑ» του Π. Μιχαηλίδη, Κριτή Κριτού.

Όλα ξεκίνησαν από δημόσιες δηλώσεις του κ.Κριτού στο ραδιόφωνο Maximum FM και την εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιού στις οποίες ανέφερε πως σε ό, τι αφορά την «χιλιοτραγουδισμένη» υπόθεση των χρυσορυχείων στη Θράκη, υπήρξαν κάποιες συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι» με «ανταλλάγματα».

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν στον αέρα του ραδιοφώνου τα εξής:

Κριτού: Ναι, είναι κάτι όπως η επένδυση του χρυσού.. άλλο θέμα το οποίο έχει μπει κάτω από το χαλί... καλά, καλά ωραία

Κολιός: Τι καλά; Ο Λαμπάκης μπροστά ήταν όσον αφορά το χρυσό.. γιατί μπήκε κάτω από το χαλί

(...)

Κριτού: Ναι, αλλά κάποιοι πήγαν στον Καναδά άκουσα και ζητήσανε λεφτά (…)

Κριτού: Εκλογές έρχονται κ εγώ χτυπάω ένα καμπανάκι, να προσέχει πάρα πολύ όποιος κάνει τέτοια πράγματα

Κολιός: αν θα κάνει ή έκανε;

Κριτού: Έκανε, έκανε. Πήγαν και ζητήσανε .. εάν θα το κάνουμε τι θα μας δώσετε; Τι ανταποδοτικά; Έρχονται εκλογές και κάποιοι πρέπει να προσέξουν Ο κόσμος πρέπει να μη βλέπει μια επένδυση σαν θέση εργασίας.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος του κοινοποίησε εξώδικη διαμαρτυρία εναντίον του, καλώντας τον είτε να προσκομίσει τυχόν στοιχεία που διαθέτει στην Εισαγγελική Αρχή προς υπεράσπιση των λεγομένων του, ειδάλλως να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από το Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ο Κ. Κριτού προέβη στην δεύτερη πράξη, αφού στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού Maximum FM, radiomax.gr, έχει από χθες (16/01) αναρτηθεί επεξηγηματική επιστολή του, που μεταξύ άλλων λέει: "Άλλωστε η θέση του κ. Ευάγγελου Λαμπάκη σε σχέση με την μη λειτουργία  των χρυσωρυχείων ήταν πάντοτε ξεκάθαρη και κάθετη, καθόσον μάλιστα στην υπόθεση αυτή συμπορεύτηκα σε πολλές των ενεργειών που θεωρήθηκαν από τον κ. Ε. Λαμπάκη και της παράταξης του ως ενδεδειγμένες για τη ΜΗ λειτουργία των χρυσωρυχείων" ενώ καταλήγει ιπποτικά με τη φράση:

«Στην περίπτωση όμως που έστω και εμμέσως προκύπτει κάτι σχετικό , που προφανώς προκλήθηκε εξαιτίας του “ζωντανού” της συνέντευξης μου, εγώ προσωπικά ζητώ συγγνώμη από τον κ. Ε. Λαμπάκη.!»