Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μεγάλη διάκριση για το ελαιόλαδο "Κτήμα Μιχελή" σε διεθνή διαγωνισμό
Μεγάλη διάκριση για το ελαιόλαδο "Κτήμα Μιχελή" σε διεθνή διαγωνισμό

Χρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο "Κτήμα Μιχελή" σε Διεθνή Διαγωνισμό

05-04-2017
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ελαιόλαδο "Κτήμα Μιχελή" στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου "Athena" .
 
To ντόπιο ελαιόλαδο κατέκτησε χρυσό βραβείο ανάμεσα σε 295 διαγωνιζομένους και 92 διαφορετικές ποικιλίες ελιάς.
 
Το βραβείο αυτό έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για το "Κτήμα Μιχελή" αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης που δείχνει την παράδοση που έχει δημιουργήσει στο καλό ελαιόλαδο. 
 
Εμείς επικοινωνήσαμε με την κα. Μαρία Μιχελή,Αγρότισσα,Ελαιοτριβέας, Τυποποιητής Ελαιολάδου - Ελιάς όπου μας ανέφερε τα εξής:
 
"Μεγάλη η διάκριση για την περιοχή της Θράκης και ιδιαίτερα για εμάς ως οικογενειακή επιχείρηση. Καλλιεργούμε έναν ελαιώνα, ολοκληρωμένης διαχείρισης, τον οποίο εξελίσσουμε χρόνο με τον χρόνο όντας ήδη 4η γενιά καλλιεργητών.
 Πιστεύουμε στο ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής μας και εφαρμόζουμε σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές καθότι συνδυαστικά με την ποικιλία Μάκρης συνθέτουν ένα μοναδικό τελικό προϊόν. 
 
Στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου "Athena" το ελαιόλαδό μας κατέκτησε χρυσό βραβείο ανάμεσα σε 295 διαγωνιζομένους και 92 διαφορετικές ποικιλίες ελιάς.
 
Πάμε να δούμε ποια χαρακτηριστικά έδωσαν στο ελαιόλαδο το χρυσό βραβείο:
 
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Ψυχρής έκθλιψης που παράγεται στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο μας. Τιμή ελαϊκού οξέως (%): 0,1. Μονοποικιλιακό με φρουτώδη αρώματα που θυμίζουν τον φρεσκοαλεσμένο ελαιόκαρπο. 
 
Η όλη διαδικασία έκθλιψης των ελιών γίνεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 23 οC, λίγες ώρες έπειτα από την συγκομιδή τους. Στη συνέχεια, το ελαιόλαδο διατηρείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε χώρο ελεγχόμενης θερμοκρασίας όπου και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
 
Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ: http://www.athenaoliveoil.gr
Χρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο "Κτήμα Μιχελή" σε Διεθνή Διαγωνισμό Χρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο "Κτήμα Μιχελή" σε Διεθνή Διαγωνισμό Χρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο "Κτήμα Μιχελή" σε Διεθνή Διαγωνισμό