Σήμερα είναι: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
greek english turkish
AL FARO BABY SHOP ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η Λίμνη Τυχερού
Η Λίμνη Τυχερού

Χωρίς νερό η Θυμαριά Τυχερού – εντατικές εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης

16-01-2019

Ακόμη μια περιοχή στον Έβρο έμεινε χωρίς νερό, αυτή τη φορά λίγο πιο…έξω από την πόλη του Διδυμοτείχου.

Ο λόγος για την περιοχή της Θυμαριάς στον Κάμπο του Τυχερού Σουφλίου, όπου δεν υπάρχει υδροδότηση, με τους κατοίκους να τηρούν αναγκαστικά στάση αναμονής.

«Οι δεξαμενές έχουν νερό, αλλά υπάρχει κάποιο ρίζωμα μέσα στον αγωγό. Τα συνεργεία πρέπει να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλο το δίκτυο, αλλά νομίζω μέχρι το μεσημέρι θα έχει βρεθεί και αποκατασταθεί στο πρόβλημα», επισημαίνει ο Δήμαρχος Σουφλίου.

Να σημειωθεί ότι από εχθές (15/01) υπήρχε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης Τυχερού, η οποία σύμφωνα με τον Βαγγέλη Πουλιλιό αποκαταστάθηκε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 15 Ιανουαρίου.

«Αρχικά η βλάβη προήλθε από μπλακ άουτ στο δίκτυο της ΔΕΗ, αλλά και όταν ήρθε το ρεύμα διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σπάσιμο στο σωλήνα. Με δυσκολία το βρήκαμε και το φτιάξαμε γιατί ήταν μέσα σε βάλτο και το δίκτυο βρίσκεται 4 μέτρα κάτω από τη γη», εξηγεί ο Δήμαρχος.

Ο ίδιος επισημαίνει πως τα προβλήματα προέρχονται κυρίως εξαιτίας της παλαιότητας του δικτύου, και για το λόγο αυτό δρομολογείται η αντικατάσταση του δικτύου Ιτέα – Θυμαριά και Θυμαριά – Τυχερό, με τη διαδικασία να βρίσκεται στην εκπόνηση της τεχνικής μελέτης, με στόχο την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Να σημειωθεί ότι «μπροστά» έχει μπει και το έργο του φράγματος και του νέου υδραγωγείου στο Σιδηρώ, εφού προσφάτως υπογράφηκε η σύμβαση και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Μαρίνα Κριτού