Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Χωρίς τρένα έμεινε πάλι ο Έβρος - "Φιάσκο" καταγγέλουν οι μηχανοδηγοί

Χωρίς τρένα έμεινε πάλι ο Έβρος - "Φιάσκο" καταγγέλουν οι μηχανοδηγοί

30-09-2022

Τα δρομολογία των τρένων που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής και Ξάνθης, τελικά δεν δρομολογήθηκαν ποτέ.

Συγκεκριμένα, οι Μηχανοδηγοί και το υπόλοιπο προσωπικό των σταθμών της περιοχής καταγγέλουν την κυβέρνηση για “ανεπανάληπτη αδιαφορία” και “φιάσκο”, όπως λένε χαρακτηριστικά, καθώς αντί να φροντίσουν για τη σιδηροδρομική απομόνωση της Θράκης και του Έβρου απο την υπόλοιπη χώρα, δίνουν προτεραιότητα στο τρένο που κυκλοφόρησε απο την Τουρκία και υπόσχεται εμπορική ανάπτυξη στην περιοχή.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποδομές του ΟΣΕ στην περιοχή είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ενώ υπάρχει και το διαθέσιμο προσωπικό για την κάλυψη των δρομολογίων, τα τελευταία 3 χρόνια κυκλοφορούν μόνο στρατιωτικά τρένα και έχει παγώσει οποιαδήποτε άλλη κυκλοφορία.

Με όλα τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι ο σιδηρόδρομος δεν αποτελεί σίγουρα προτεραιότητα, αλλά μέρος ενός άλλου σχεδιασμού, που μόνο σχέση με τα συμφέροντα του επιβατικού κοινού και της Ελληνικής Κοινωνίας δεν έχει.