Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα - Κικίλιας & Πέτσας καλούν τους δήμους να βοηθήσουν

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα - Κικίλιας & Πέτσας καλούν τους δήμους να βοηθήσουν

22-01-2021

Η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη και υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και μέσα σε αυτήν και ο Έβρος καθώς λόγω της πανδημίας έχουν μειωθεί οι φιάλες αίματος κάτι που καθιστά επιτακτική ανάγκη να αυξηθούν οι αιμοδοσίες σε όλη την χώρα.

Η ανάγκη αίματος είναι σημαντική τόσο για τα χειρουργεία όσοσ και για τους συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης έβγαλε μια σχετική επισήμανση για την κατάσταση που επικρατεί και είπε: "Η Ελλάδα στην προσφορά Αίματος είναι Πρώτη αλλά, από τους Τελευταίους! Στην Ελλάδα, η δυνατότητα σταθερής πηγής μονάδων αίματος δεν έχει εξασφαλιστεί - και δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί - επειδή οι αιμοδότες κινούνται περισσότερο ως κατευθυνόμενοι δότες που αιμοδοτούν μόνο, για δικό τους συγγενή ή όταν και αν τους χρειαστεί. Δυστυχώς δεν εννοούν να γίνουν Τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες. Δυστυχώς εισάγουμε αίμα με κόστος και ντροπή!Αυτοί είναι οι φιλότιμοι Έλληνες! Πρωταθλητές στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ..."

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, έπειτα από τηλεφωνική τους συνομιλία, καλούν τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να οργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς, τηρώντας τα καθορισμένα πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής.

Το μήνυμα είναι ένα: Δίνουμε Αίμα, Σώζουμε Ζωές.