Σήμερα είναι: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
SOHO Δερέμπεης μικρό JOY

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Προϋποθέσεις, δικαίωμα υποβολής αίτησης και πρόγραμμα.
Προϋποθέσεις, δικαίωμα υποβολής αίτησης και πρόγραμμα.

Υποτροφία σε φοιτητή του Δ.Π.Θ. προσφέρει το Harvard.

17-12-2014

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (ΚΕΣ), το ΚΕΣ προσφέρει υποτροφία σε προπτυχιακό φοιτητή/τρια του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ για συμμετοχή στο πρόγραμμα θερινής πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2006, προσφέρεται σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες και πραγματοποιείται στο Ναύπλιο 25 Μαΐου – 27 Ιουνίου 2015. Με την άφιξή τους στο Ναύπλιο, οι ασκούμενοι ξεκινούν την πρακτική τους εργαζόμενοι από τη Δευτέρα ώς την Παρασκευή. Παράλληλα θα προγραμματιστούν ομιλίες, συζητήσεις και διάφορες παιδαγωγικές-πολιτιστικές και εθελοντικές δράσεις. Βεβαίως θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος.

Ο φοιτητής/τρια θα εργάζεται στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Ναύπλιο), με το οποίο συνεργάζεται το ΚΕΣ εδώ και πολλά χρόνια. Εφόσον ολοκληρώσει επιτυχώς το Θερινό Πρόγραμμα, μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές/τριες θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, Η.Π.Α., το φθινόπωρο του 2015.

Σε αυτή την πόλη θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί φορείς αντίστοιχους με την πρακτική άσκηση που θα έχει πραγματοποιήσει στο Ναύπλιο αλλά και να συμμετέχει σε εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες στο Center for Hellenic Studies του Πανεπιστημίου Harvard, που διατηρεί τα κεντρικά του γραφεία στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α.

Τα έξοδα συμμετοχής στο πρόγραμμα (συμπεριλαμβανομένου του κόστους της διαμονής, του εκπαιδευτικού ταξιδιού στις Η.Π.Α. και μέρους των καθημερινών εξόδων) καλύπτονται από το ΚΕΣ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ελάχιστο μέσο όρο πανεπιστημιακής βαθμολογίας 7/10, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και να είναι προετοιμασμένοι για ένα εντατικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το οποίο θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να συνεννοηθούν με τους καθηγητές στο Τμήμα τους και με τους καθηγητές του προγράμματος, ώστε να ελαχιστοποιηθούν προβλήματα τα οποία ενδεχομένως θα προκύψουν λόγω της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την 11η Φεβρουαρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος http://chs.harvard.edu/internshipsgreece ή αποστείλετε e-mail στο internships@chs.harvard.edu, ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στα 2752047033.