Σήμερα είναι: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό SOHO ΚΡΟΝΟΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στο επίκεντρο ξανά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Στο επίκεντρο ξανά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Υπουργοί έρχονται στην Αλεξανδρούπολη: το εμπορευματικό κέντρο, οι συνδυασμένες μεταφορές & η ενέργεια

03-12-2018

Στο επίκεντρο θα βρεθεί για ακόμη μια φορά η Αλεξανδρούπολη, και συγκεκριμένα οι δυνατότητες του λιμένα της, κι όχι μόνο.

Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται στην πρωτεύουσα του Έβρου από την ΓΑΙΟΣΕ το «Αναπτυξιακό Συνέδριο: Διαμετακομιστικό κέντρο-Συνδυασμένες μεταφορές – Ενέργεια», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, και συγκεκριμένα την 1η ημέρα διεξαγωγής του, το παρόν θα δώσουν η Υπουργός Μακεδονίας & Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Ο Υπουργός Υποδομών & Περιβάλλοντος Χρήστος Σπίρτζης, δεν θα καταστεί εντέλει δυνατό να δώσει το παρόν, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. 

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης  ως διαμετακομιστικό κέντρο λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Η θέση της Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κάθετου και οριζόντιου οδικού άξονα (Εγνατία Οδός) και σιδηροδρομικού δικτύου με πρόσβαση στις παρευξείνιες χώρες, η ύπαρξη του μεγαλύτερου λιμένα της Περιφέρειας ΑΜΘ, η διέλευση αγωγών φυσικού αερίου καθώς και η προοπτική δημιουργίας πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου στα ανοικτά της Αλεξανδρούπολης καθιστούν την περιοχή ενεργειακό κόμβο και συνιστούν ιδανικό πεδίο ανάπτυξης και ανάδειξης της πόλης ως σημαντικού επιχειρηματικού και παραγωγικού κέντρου της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και κύριου ευρωπαϊκού διαμετακομιστικού κόμβου. 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Πρόεδρος της ΓΑΙΟΣΕ, έκανε ιδιαίτερη κι εκτενή αναφορά στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου Logistics.

Ο Αθανάσιος Σχίζας ανακοίνωσε την διενέργεια διαγωνισμού για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη το 2019, ένα έργο προϋπολογισμού 150.000.000 €.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου:

 

Μαρίνα Κριτού