Σήμερα είναι: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U SOHO Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: "Ευκαιρία να γεμίσουμε τα στρατόπεδα στον Έβρο"

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: "Ευκαιρία να γεμίσουμε τα στρατόπεδα στον Έβρο"

20-09-2019

Ως ευκαιρία προκειμένου να γεμίσει φαντάρους τα υποστελεχωμένα στρατόπεδα στον Έβρο και στα νησιά αντιμετωπίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αυξημένο ενδιαφέρον για κατάταξη στην ΕΣΣΟ του Οκτωβρίου.

Ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον κατάταξης στη σειρά αυτή είναι τόσο μεγάλο με αποτέλεσμα να ξεπερνά τις δυνατότητες για σίτιση , υπόδυση και ένδυση οπλιτών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: "Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για κατάταξη στη σειρά του Νοεμβρίου. Για κάποιους είναι βολικό καθώς υπολογίζουν ότι θα έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους στις αρχές καλοκαιριού. Βολεύει, κάποιος να καταταγεί τώρα. Υπάρχει όμως ανισσοροπία. Κατατάσσονται περισσότεροι από όσους έχει δυνατότητα να εξυπηρετήσει ο στρατός ακόμα και για απλά πράγματα όπως αυτό της ένδυσης, της υπόδησης και της σίτισης.Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να επανδρώσουμε τις υποστελεχωμένες μονάδες στον Έβρο και στα νησιά" είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον κατάταξης για την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου έχουν εκδηλώσει πάνω από 20.000 άτομα την ώρα που ο στρατός δύναται να ντύσει και να σιτίσει περίπου 13.000 άτομα ανά ΕΣΣΟ.