Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
King Cleanings

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Ζεστά» παίρνει η Βουλγαρία τον LNG της Αλεξανδρούπολης

«Ζεστά» παίρνει η Βουλγαρία τον LNG της Αλεξανδρούπολης

27-04-2016

Τηλεφωνική συνομιλία με την υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τεμενιούζκα Πέτκοβα, είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης για «ενεργειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας εκφράζει έντονο ενδιαφέρον για την προώθηση του πλωτού σταθμού της Αλεξανδρούπολης, έργο αλληλοεξαρτώμενο με τον IGB και για το λόγο αυτό η Τ. Πέτκοβα θα επισκεφθεί την Αθήνα το επόμενο χρονικό διάστημα, «προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση με ειδικό αντικείμενο τον πλωτό τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή και των ενδιαφερόμενων για το έργο εταιρειών».

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και ο διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας IGB, έργο που «απολαμβάνει της σταθερής υποστήριξης των κυβερνήσεων των δύο χωρών», αλλά και τοσχέδιο λειτουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον αγωγό IGB έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 6 εταιρείες για την απόκτηση δυναμικότητας στον αγωγό, για ποσότητες που ξεπερνούν τη δυναμικότητα με την οποία θα ξεκινήσει η κατασκευή του. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, η κατασκευή θα αρχίσει τον Οκτώβρη του 2016, ενώ αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσει διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή του αγωγού, του οποίου το βουλγαρικό τμήμα θα είναι 15 και το ελληνικό 31 χιλιόμετρα.

Πηγή: thrakinea.gr