Σήμερα είναι: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U Δερέμπεης μικρό ΚΡΟΝΟΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Από τον συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά περνούν εκατοντάδες μαθητές
Από τον συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά περνούν εκατοντάδες μαθητές

Ζητούνται... πεζοδρόμια γύρω από το 5ο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Αλεξανδρούπολης (φώτο)

25-09-2019

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αναβάθμιση των πεζοδρομίων στην Αλεξανδρούπολη με σκοπό να δίνεται δημόσιος χώρος στον πεζό. 

Δυστυχώς, σε ορισμένες περιοχές τα πεζοδρόμια απουσιάζουν εντελώς ή είναι υπερβολικά στενά, χωρίς να εξυπηρετούν τον σκοπό τους. Το πρόβλημα επιτείνεται όταν οι περιοχές και οι οδοί αυτές είναι γύρω από σχολεία, που εκεί, πραγματικά, τα πεζοδρόμια είναι άκρως απαραίτητα, μιας και καθημερινά χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες ανήλικους συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης. Η διαδρομή δεκάδων μαθητών καθημερινά προς το σχολείο και η επιστροφή στο σπίτι γίνεται από τον συγκεκριμένο δρόμο (Κονδύλη με Ανδρονίκου), όπου δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο!

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής  είναι θέμα χρόνου να γίνει κάποιο ατύχημα καθώς πολλά είναι τα «κρυφά» σημεία που καθιστούν «αθέατους» στους οδηγούς τους μαθητές που κινούνται πάνω στον δρόμο.

"Πρέπει να υπάρξει τραυματισμός για να ευαισθητοποιηθεί κάποιος;", τονίζουν αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής στο e-evros.gr.

Σ.Κ