Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
πρεπει να δειτε
Φάρος
Φάρος
Ραδιοταξί - Ειδικά οχήματα
Μακράς Γέφυρας 2

Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης
Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης
Κατασκευή & Τοποθέτηση κουφωμάτων
Απαλός

Παπαδημητρίου
Παπαδημητρίου
Ποτοποιΐα - Κάβα
Λ. Δημοκρατίας 95

Bio clean - Δαρμής Θ.
Bio clean - Δαρμής Θ.
Βιοκαθαρισμοί - Βαφές οχημάτων
3ο χλμ Αλεξ/πολης - Αμφιτρίτης

Hotel Erika
Hotel Erika
Ξενοδοχείο
Δ. Καραολή 110
χαρτης επιχειρησεων
χορηγοι & φιλοι
Heat Radio 88,3
Heat Radio 88,3
Ξένη μουσική
Γ. Καρτάλη 18

Ιωακείμειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιερά Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

Το ΙΩΑΚΕΙΜΕΙΟΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ ανηγέρθη από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αλεξ/πόλεως Ιωακείμ Καβύρη το έτος 1961, επί ιδιοκτήτου οικοπέδου 3.500 τ.μ., με δαπάνες του ιδίου του Μητροπολίτου και κατελάμβανε αρχική καλυμμένη επιφά­νεια 500 τ.μ. όπου ήταν οι κοιτώνες των τροφίμων, το εστιατόριο και το μαγειρείο με μέγιστο αριθμό τροφίμων τους 40. 
 
Στον ίδιο οικοπεδικό χώρο υπήρχε παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων που την ίδια χρονολογία επεκτείνεται, ανακατασκευάζεται και έκτοτε αποτελεί προσκυνηματικό ναό της Ιεράς Μητροπόλεως. 
 
Με το υπ’ αριθμ. 485/9-9-1963 Βασιλικό Διάταγμα (ΦΕΚ 137/1963 τ. Α) εγκρίνεται επισήμως και από την Πολιτεία η σύσταση και λειτουργία του Ιδρύματος που σκοπό έχει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κατοικία, την προστασία, την σίτιση και εν γένει την συντήρηση των ηλικιωμένων που κατάγονται από το Νομό Έβρου και κατ’ εξαίρεσιν και από άλλες περιοχές της πατρίδος μας. 
 
Τα έτη 1972-1973 γίνεται επέκταση των εγκαταστάσεων του Γηροκομείου με προσθήκη μιας νέας πτέρυγος συνολικού εμβαδού 530 τ.μ. από τον αείμνηστον Μητροπολίτην Αλεξανδρουπόλεως Κωνστάντιο Χρόνη με συνέπεια να αυξηθούν οι κλίνες και να φθάσουν τον αριθμό των περιθαλπομένων στους 65. Έκτοτε και μέχρι σήμερα λειτουργεί με αυτό των αριθμό περιθαλπομένων. 
 
Επειδή όμως οι ανάγκες για περίθαλψη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας αυξάνονται συνεχώς η διορατικότητα του τότε Μητροπολίτη Ανθίμου Ρούσσα (νυν Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης) τον οδηγεί στην απόφαση ανεύρεσης νέου οικοπεδικού χώρου για την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων πράγμα που το επιτυγχάνει, και ήδη υπάρχει οικόπεδο 17 στρεμμάτων περίπου πλησίον των εγκαταστάσεων του Σταυριδείου Ιδρύματος του Αγίου Κυπριανού. 
 
Με τις φροντίδες του νέου μας Μητροπολίτη κ.κ. Ανθίμου ελπίζουμε να ευωδοθεί ο σκοπός της ανέγερσης του Νέου Γηροκομείου που θα στε­γάσει τις ελπίδες 100 γερόντων. Στην μέχρι τώρα 45ετη και πλέον λειτουργία του Ιδρύματος έχουν φιλοξενηθεί 795 υπερήλικες άνδρες και γυναίκες, που βρήκαν φροντίδα, περιποίηση, τροφή, στοργή και κατανόηση από το προσωπικό του Ιδρύματος κάτω από τις πατρικές και στοργικές συμβουλές των εκάστοτε Προέδρων-Μητροπολιτών του Ιδρύματος. 
 
Σήμερα στο Γηροκομείο μένουν 65 γέροντες και γερόντισσες, ενώ το προσωπικό του απαρτίζεται από 20 έργαζομένους διαφόρων ειδικοτήτων. 
 
Το Γηροκομείο είναι ένα Ίδρυμα θεσμός για τους απανταχού Εβρίτες, οι οποίοι το έχουν σε απεριόριστη εκτίμηση και αγάπη και είναι συγκινητική η προσπάθεια τους να το ενισχύουν συνεχώς σε χρήματα, είδη διατροφής και ιματισμού βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τα τεράστια λειτουργικά του έξοδα. 
 
Το Γηροκομείο διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον εκάστοτε Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως. Η τρέχουσα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η εξής: 
 
  • Μητροπολίτης Άνθιμος, Πρόεδρος
  • Στέλλα Ιωαννίδου
  • Μιχαήλ Κογιομτζής, τ. Αντινομάρχης Έβρου
  • Ηλίας Θώδης, Αναπλ. Καθηγητής Νεφρολογίας Δ.Π.Θ.
  • Ιωάννης Χρυσόπουλος, Αρχιτέκτονας

 

 Διευθυντής: Παύλος Βαρελάκης 
 
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση: Βελισσαρίου 18
Τ.Κ.: 68131 Αλεξανδρούπολη
Τηλ.: 25510-28022
Fax: 25510-27049

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Κυλιόμενο ωράριο 24ωρης βάσης

 

Ιωακείμειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιερά Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως  Ιωακείμειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιερά Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως
Σας προτεινουμε
Σπίτι του Γλυκού
Σπίτι του Γλυκού
Catering - Ζαχαροπλαστεία
Ι. Καβύρη 47

Biscotto
Biscotto
Games & More
Δικαστηρίων 42

iRepair
iRepair
Επισκευές iPhone - iPad - Mac - Laptop - PC - Smartphones
Λεωφ. Δημοκρατίας 227

Moto Access
Moto Access
Καραγιαννίδης Στράτος
Νικομηδείας & Ελ. Φιλιππίδη 5
αστυνομικο δελτιο
αστυνομικο δελτιο
Ο καιρός στον Έβρο
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
νεες καταχωρησεις
Νίκος Κέλελης
Νίκος Κέλελης
Κέντρο διδασκαλίας οικονομικής κατεύθυνσης
Ανδριανουπόλεως 14

ALL4U
ALL4U
Mάρκετ - Καφές
Μπουμπουλίνας 1

Περίγυρος
Περίγυρος
Ψητοπωλείο
Λ. Δημοκρατίας 365
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
photo της εβδομαδας
"Το χωριό Σπήλαιο Έβρου μέσα από μαγευτικά χρώματα"
"Το χωριό Σπήλαιο Έβρου μέσα από μαγευτικά χρώματα"