Σήμερα είναι: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ 2019

Ταξιδέψτε με ασφάλεια


Ταξιδέψτε με ασφάλεια

πρεπει να δειτε


Γυροπιτούλης

Γυροπιτούλης

Suvlaki bar

Λ. Δημοκρατίας 266


Κolibri

Κolibri

e-shop μόδας & showroom

Κικόνων 40


FOR HUGS

FOR HUGS

Βρεφική - Παιδική διακόσμηση / ένδυση / υπόδηση

Κ. Παλαιολόγου 40


Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης

Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης

Κατασκευή & Τοποθέτηση κουφωμάτων

Απαλός


Φάρος

Φάρος

Ραδιοταξί - Ειδικά οχήματα

Μακράς Γέφυρας 2


Bio clean - Δαρμής Θ.

Bio clean - Δαρμής Θ.

Βιοκαθαρισμοί - Βαφές οχημάτων

3ο χλμ Αλεξ/πολης - Αμφιτρίτης


Hotel Erika

Hotel Erika

Ξενοδοχείο

Δ. Καραολή 110

χαρτης επιχειρησεων


map

προσφατες αγγελιες


χορηγοι & φιλοι


Heat Radio 88,3

Heat Radio 88,3

Ξένη μουσική

Γ. Καρτάλη 18

Tags


ΙΚΤΕΟ ALL4U ΚΡΟΝΟΣ

Ιωακείμειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιερά Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

Το ΙΩΑΚΕΙΜΕΙΟΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ ανηγέρθη από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αλεξ/πόλεως Ιωακείμ Καβύρη το έτος 1961, επί ιδιοκτήτου οικοπέδου 3.500 τ.μ., με δαπάνες του ιδίου του Μητροπολίτου και κατελάμβανε αρχική καλυμμένη επιφά­νεια 500 τ.μ. όπου ήταν οι κοιτώνες των τροφίμων, το εστιατόριο και το μαγειρείο με μέγιστο αριθμό τροφίμων τους 40. 
 
Στον ίδιο οικοπεδικό χώρο υπήρχε παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων που την ίδια χρονολογία επεκτείνεται, ανακατασκευάζεται και έκτοτε αποτελεί προσκυνηματικό ναό της Ιεράς Μητροπόλεως. 
 
Με το υπ’ αριθμ. 485/9-9-1963 Βασιλικό Διάταγμα (ΦΕΚ 137/1963 τ. Α) εγκρίνεται επισήμως και από την Πολιτεία η σύσταση και λειτουργία του Ιδρύματος που σκοπό έχει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κατοικία, την προστασία, την σίτιση και εν γένει την συντήρηση των ηλικιωμένων που κατάγονται από το Νομό Έβρου και κατ’ εξαίρεσιν και από άλλες περιοχές της πατρίδος μας. 
 
Τα έτη 1972-1973 γίνεται επέκταση των εγκαταστάσεων του Γηροκομείου με προσθήκη μιας νέας πτέρυγος συνολικού εμβαδού 530 τ.μ. από τον αείμνηστον Μητροπολίτην Αλεξανδρουπόλεως Κωνστάντιο Χρόνη με συνέπεια να αυξηθούν οι κλίνες και να φθάσουν τον αριθμό των περιθαλπομένων στους 65. Έκτοτε και μέχρι σήμερα λειτουργεί με αυτό των αριθμό περιθαλπομένων. 
 
Επειδή όμως οι ανάγκες για περίθαλψη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας αυξάνονται συνεχώς η διορατικότητα του τότε Μητροπολίτη Ανθίμου Ρούσσα (νυν Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης) τον οδηγεί στην απόφαση ανεύρεσης νέου οικοπεδικού χώρου για την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων πράγμα που το επιτυγχάνει, και ήδη υπάρχει οικόπεδο 17 στρεμμάτων περίπου πλησίον των εγκαταστάσεων του Σταυριδείου Ιδρύματος του Αγίου Κυπριανού. 
 
Με τις φροντίδες του νέου μας Μητροπολίτη κ.κ. Ανθίμου ελπίζουμε να ευωδοθεί ο σκοπός της ανέγερσης του Νέου Γηροκομείου που θα στε­γάσει τις ελπίδες 100 γερόντων. Στην μέχρι τώρα 45ετη και πλέον λειτουργία του Ιδρύματος έχουν φιλοξενηθεί 795 υπερήλικες άνδρες και γυναίκες, που βρήκαν φροντίδα, περιποίηση, τροφή, στοργή και κατανόηση από το προσωπικό του Ιδρύματος κάτω από τις πατρικές και στοργικές συμβουλές των εκάστοτε Προέδρων-Μητροπολιτών του Ιδρύματος. 
 
Σήμερα στο Γηροκομείο μένουν 65 γέροντες και γερόντισσες, ενώ το προσωπικό του απαρτίζεται από 20 έργαζομένους διαφόρων ειδικοτήτων. 
 
Το Γηροκομείο είναι ένα Ίδρυμα θεσμός για τους απανταχού Εβρίτες, οι οποίοι το έχουν σε απεριόριστη εκτίμηση και αγάπη και είναι συγκινητική η προσπάθεια τους να το ενισχύουν συνεχώς σε χρήματα, είδη διατροφής και ιματισμού βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τα τεράστια λειτουργικά του έξοδα. 
 
Το Γηροκομείο διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον εκάστοτε Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως. Η τρέχουσα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η εξής: 
 
  • Μητροπολίτης Άνθιμος, Πρόεδρος
  • Στέλλα Ιωαννίδου
  • Μιχαήλ Κογιομτζής, τ. Αντινομάρχης Έβρου
  • Ηλίας Θώδης, Αναπλ. Καθηγητής Νεφρολογίας Δ.Π.Θ.
  • Ιωάννης Χρυσόπουλος, Αρχιτέκτονας

 

 Διευθυντής: Παύλος Βαρελάκης 
 
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση: Βελισσαρίου 18
Τ.Κ.: 68131 Αλεξανδρούπολη
Τηλ.: 25510-28022
Fax: 25510-27049

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Κυλιόμενο ωράριο 24ωρης βάσης