Σήμερα είναι: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
GIANOUDI 2018

Ταξιδέψτε με ασφάλεια


Ταξιδέψτε με ασφάλεια

πρεπει να δειτε


The Espressonist

The Espressonist

Coffee Company

Λ. Δημοκρατίας 336


Γυροποίητο

Γυροποίητο

Ψητοπωλείο

Λ. Δημοκρατίας 351


Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης

Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης

Κατασκευή & Τοποθέτηση κουφωμάτων

Απαλός


Φάρος

Φάρος

Ραδιοταξί - Ειδικά οχήματα

Μακράς Γέφυρας 2


Moto Access

Moto Access

Καραγιαννίδης Στράτος

Νικομηδείας & Ελ. Φιλιππίδη 5


Bio clean - Δαρμής Θ.

Bio clean - Δαρμής Θ.

Βιοκαθαρισμοί - Βαφές οχημάτων

3ο χλμ Αλεξ/πολης - Αμφιτρίτης


Hotel Erika

Hotel Erika

Ξενοδοχείο

Δ. Καραολή 110

χαρτης επιχειρησεων


map

προσφατες αγγελιες


χορηγοι & φιλοι


Heat Radio 88,3

Heat Radio 88,3

Ξένη μουσική

Γ. Καρτάλη 18

Tags


AL FARO ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS

Οικοπάρκο «Αλτιναλμάζη» - Αλεξανδρούπολη

 

Οικοπάρκο «Αλτιναλμάζη» - Αλεξανδρούπολη

Το «Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη» είναι το νέο κηποθέατρο της Αλεξανδρούπολης όπου αποτελεί το καινούριο στολίδι της πόλης και εκεί χτυπά πλέον η καρδιά του πολιτισμού και των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το οικοπάρκο αποτελείται από 80 στρέμματα και 135.597τ.μ. και η χωρητικότητα του αγγίζει περίπου 1400 θέσεις.

Στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη υπάρχει αναψυκτήριο, περιπατητικοί διάδρομοι, χώροι πρασίνου, αποδυτήρια και κιόσκια. Επιπρόσθετα, θα είναι ένας χώρος για όλες τις ηλικίες, για ξεκούραση, διασκέδαση αλλά και για γυμναστική ενώ 13 στρέμματα θα χρησιμεύσουν ως χώρος για αθλοπαιδιές.

Στο εσωτερικό του πάρκου αναμένεται επίσης να κατασκευασθούν σχολεία και πάρκο σκύλων με παιχνίδια για τα κατοικίδια.

Επίσης μέσα στο οικοπάρκο μπορεί κανείς να δει και το «Θέατρο Νερού»! Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατασκευή που ομόρφυνε ακόμα περισσότερο την συγκεκριμένη περιοχή.

Τα εγκαίνια και η επίσημη έναρξη του πάρκου Αλτιναλμάζη πραγματοποιήθηκαν 5 Μαΐου 2017 από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη με την παρουσία πολλών θεσμικών προσώπων.

Το πάρκο Αλτιναλμάζη πήρε την ονομασία του από τον Κωνσταντίνο Αλτιναλμάζη ενώ παλαιότερα ήταν στρατόπεδο και στη συνέχεια ο χώρος ονομάστηκε πάρκο Παρμενίωνα και ήταν ιδιοκτησία του Ελληνικού Στρατού.

Η νέα ονομασία του οικοπάρκου ανήκει στον επί εικοσαετίας Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Αλτιναλμάζη. Ο Κωνσταντίνος Αλτιναλμάζης αποτέλεσε τον μακροβιότερο Δήμαρχο στην ιστορία της Αλεξανδρούπολης. Γεννήθηκε το 1876 στην Αδριανούπολη ενώ ήταν γόνος της γνωστής οικογένειας των Αλτιναλμάζηδων που είχαν στην κυριότητα τους αλευρόμυλους, ποτοποιεία, παγοποιείο και ψυγεία.

Ο Κωνσταντίνος Αλτιναλμάζης είχε ακόμη έναν αδερφό τον Εμμανουήλ και ήταν από τους πρώτους δημοτικούς άρχοντες της Αλεξανδρούπολης.

Ο Αλτιναλμάζης διετέλεσε δήμαρχος επί τέσσερις συνεχόμενες περιόδους και συγκεκριμένα το 1925-29, 1929-33, 1933-37,1937-41. Ίδρυσε το Εθνικό Γυμναστήριο που ήταν μια ευκαιρία για άθληση και ανάπτυξη άμιλλας ενώ το 1930 διοργανώθηκαν Πανθρακικοί Αγώνες με σπουδαίους αθλητές όπως ο Κοσμάς .

Στα χρόνια της δημαρχίας του προσπάθησε ώστε να αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη εικόνα σύγχρονης πόλης. Απεβίωσε το 1948 έχοντας επιτελέσει ένα σπουδαίο έργο.

Video από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Πάρκου:

Πάρκο Δεσποζόμενων σκύλων - Θέατρο Νερού: