ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
πρεπει να δειτε
Αθανάσιος Γ. Καΐσας
Αθανάσιος Γ. Καΐσας
Φωτοβολταϊκά συστήματα
Εθνικής Αντιστάσεως 64

Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης
Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης
...ποτοποιούμε από το 1893

Φάρος
Φάρος
Ραδιοταξί - Ειδικά οχήματα
Μακράς Γέφυρας 2

Καλονιάτης Μ. Ιωάννης
Καλονιάτης Μ. Ιωάννης
Κατασκευή & Τοποθέτηση κουφωμάτων
Απαλός

Bio clean - Δαρμής Θ.
Bio clean - Δαρμής Θ.
Βιοκαθαρισμοί - Βαφές οχημάτων
3ο χλμ Αλεξ/πολης - Αμφιτρίτης

Hotel Erika
Hotel Erika
Ξενοδοχείο
Δ. Καραολή 110
χαρτης επιχειρησεων
χορηγοι & φιλοι
Heat Radio 88,3
Heat Radio 88,3
Ξένη μουσική
Γ. Καρτάλη 18

Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη

 

«Η ευαισθησία είναι ένα είδος εξορίας» Van Gogh

«Η τέχνη είναι μια χώρα που φιλοξενεί τους εξόριστους ευαίσθητους. Αν, όμως, η τέχνη είναι χώρα, τότε ασφαλώς τα μουσεία είναι η πρωτεύουσά της , γιατί εκεί υπάρχουν, φυλάσσονται, εκτίθενται ή μελετώνται τα έργα της και η αλήθεια τους», Γιάννης Κουνέλλης

H βιωματική σχέση της δημιουργού του Μουσείου με τον παραδοσιακό κόσμο της Θράκης την οδήγησε στην ίδρυση του Μουσείου, όπου η ευτυχής συγκυρία έφερε να στεγαστεί σε ένα χώρο όπου το παρελθόν πλέκεται με το παρόν. Το πέτρινο νεοκλασικό του 1899 στην οδό 14ης Μαΐου 63 αποκαταστάθηκε με τα πλέον σύγχρονα υλικά και εξοπλισμό ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης μουσειολογικής έκθεσης και λειτουργίας.

Tο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης - Αγγελική Γιαννακίδου είναι ένα έργο εξολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενο και λειτουργεί με τη νομική μορφή Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Tο Μουσείο περιλαμβάνει:

• Ισόγειο χώρο 161,4 m2

• Υπόγειο 130,5 m2

• Παράσπιτο 35 m2

Στη στεγασμένη αυλή του Μουσείου λειτουργεί καφέ και πωλητήριο.

Σκοπός του μουσείου δεν είναι η συντήρηση του φολκλόρ με την αισθητικά αποδεκτή έκθεση κάπου υλικού μόνο , αλλά η μελέτη, η προβολή και η προώθηση του πολιτισμού της Θράκης. 

Στόχος του είναι η δημιουργία ενός ζωντανού τόπου γνωριμίας με τον πολιτισμό της Θράκης ώστε αυτό να αποτελέσει ένα ορμητήριο, μια αφορμή για επανεκτίμηση της παράδοσης.

To Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Tο πέτρινο νεοκλασικό χτίστηκε το 1899 και αποτελούσε την εξοχική κατοικία του Αδριανουπολίτη επιχειρηματία Αλτιναλμάζη. Από το 1937 το κτίριο αγοράστηκε από τον έμπορο Χατζηκωνσταντή Στεφάνου και δόθηκε ως προικιό στην εγγονή του Χρυσούλα Βασιλείου Ζαφιρείου ή Μάγγου και μετέπειτα σύζυγο του Γρηγορίου Χρυσοστόμου, δικηγόρου, βουλευτού Έβρου και υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κατά την περίοδο 1948-49. Στην κατοικία αυτή τον Ιανουάριο του 1951 φιλοξενήθηκε ο Σοφοκλής Βενιζέλος. Σήμερα ανήκει στην Ζαφιρεία Χρυσοστόμου, σύζυγο Νικολάου Παπαθανασίου. Στις 2-01-1993 το κτήριο κηρύχτηκε διατηρητέο.
Tο 1998 ανακαινίσθηκε από την οικογένεια Πολυχρόνη Γιαννακίδη με σκοπό την ίδρυση του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης. Η νέα αποστολή καθιστά το κτίριο κέντρο γνωριμίας και προβολής του Θρακικού πολιτισμού αλλά και χώρο έρευνας και πνευματικής δημιουργίας, αυτής που ξέρει να συμφιλιώνεται, να εμπνέεται και να οραματίζεται από την αρχέγονη μνήμη και τη λάμψη της λαϊκής παράδοσης. 

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες: Επίσημη ιστοσελίδα Εθνολογικό Μουσείο Θράκης


Επικοινωνία

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

14ης Μαΐου 63

ΤΚ 68 100 Αλεξανδρούπολη

tel/fax : (+33) 25510 - 36663

e-mail : info@emthrace.com
URL: http://www.emthrace.com/

Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης - Αλεξ/πολη
Σας προτεινουμε
Σπίτι του Γλυκού
Σπίτι του Γλυκού
Catering - Ζαχαροπλαστεία
Ι. Καβύρη 47

Τότα
Τότα
Κατασκευαστικές εργασίες
2ο χλμ. Αλεξανδρούπολης - Νέας Χηλής

WINLINE
WINLINE
Ενεργειακά συστήματα κουφωμάτων
Λ. Δημοκρατίας 373

Moto Access
Moto Access
Καραγιαννίδης Στράτος
Νικομηδείας & Ελ. Φιλιππίδη 5

Παπαχρήστου & Συνεργάτες
Παπαχρήστου & Συνεργάτες
Λογιστικές Υπηρεσίες
14ης Μαΐου 28
αστυνομικο δελτιο
αστυνομικο δελτιο
Ο καιρός στον Έβρο
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
νεες καταχωρησεις
ΙΚΕΠ
ΙΚΕΠ
Ιδιωτικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών
Τυρολόης 6

Τότα
Τότα
Κατασκευαστικές εργασίες
2ο χλμ. Αλεξανδρούπολης - Νέας Χηλής

The Gardeners
The Gardeners
Υπηρεσίες διαμόρφωσης κήπων
Αρχαίας Σάλλης 8
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
photo της εβδομαδας
Η λίμνη Τσίγγλας στο Διδυμότειχο
Η λίμνη Τσίγγλας στο Διδυμότειχο