Σήμερα είναι: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις για το εργοστάσιο Ορεστιάδας – ο Πρόεδρος της ΕΒΖ στον Έβρο

Αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις για το εργοστάσιο Ορεστιάδας – ο Πρόεδρος της ΕΒΖ στον Έβρο

06-09-2018

Υψηλοί προσκεκλημένοι βρέθηκαν χθες στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας, στο οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν μπαίνει ούτε…τεύτλο.

Ο Πρόεδρος της ΕΒΖ Νίκος Παπαϊωάννου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του εργοστασίου Γιάννη Παπαδόπουλο και μερίδα εργαζομένων στην Ορεστιάδα, μια συνάντηση στην οποία δεν προσκλήθηκαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι αγρότες.

Ο Πρόεδρος είπε πως ενώ βιομηχανία έχει πολλά χρέη, γίνεται προσπάθεια για την εξυγίανση της και δεσμεύθηκε για την αποπληρωμή εργαζομένων και αγροτών.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του εργοστασίου, ο Ν. Παπαϊωάννου άφησε ανοιχτό ένα «παραθυράκι», το οποίο όμως μοιάζει περισσότερο…σφαλισμένο αφού έχουν δηλωθεί περί τις 2.000 στρέμματα, ποσότητα «μιας μέρας», σύμφωνα με τους αγρότες, απαγορευτική για την έναρξη νέας καμπάνιας, αφού είναι η μικρότερη των τελευταίων ετών.

Οι εργαζόμενοι έλαβαν την δέσμευση πως εφόσον δεν λειτουργήσει το εργοστάσιο, θα ενταχθούν σε «προσυνταξιοδοτικό» πρόγραμμα, ή θα πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις τους αλλού.

Να σημειωθεί πως σήμερα λαμβάνει χώρα Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη λειτουργία των εργοστασίων και το τι θα γίνει με τα τεύτλα που δεν έχουν κατατεθεί ακόμη.

Η ΕΒΖ έχει ήδη ενταχθεί στον πτωχευτικό κώδικα με την υπόθεση να εκδικάζεται τέλη Σεπτεμβρίου, και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρόεδρου, όλα τα ανοιχτά ζητήματα θα έχουν διευθετηθεί έως και τις αρχές Οκτωβρίου.  

Μαρίνα Κριτού

MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ