Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Ό,τι "παίζει"!

Έκθεση φωτογραφίας: "Ο κόσμος που μας περιβάλλει… Η ομορφιά και η φθορά του"

Έκθεση φωτογραφίας: "Ο κόσμος που μας περιβάλλει… Η ομορφιά και η φθορά του"

25-01-2016

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, γεωγραφικά όπως και φυσικά, αποτελεί τόπο συνάντησης ανθρώπων, ιδεών, στάσεων και αντιλήψεων, όπως και πεδίο σύνθεσης της μεγάλης ποικιλίας φύσης, κοινωνίας και πολιτισμού που προκύπτει από αυτήν την μοναδική συνάντηση της γεωγραφίας με την ιστορία. Στο πλαίσιο αυτής της δυναμικής εντάσσεται και η συμμετοχή στην Έκθεση Φωτογραφίας του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων των φωτογράφων του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, που με ευαισθησία και αποδοχή αλλά και αποστασιοποίηση και υπέρβαση προσεγγίζουν μέσα απ’ τον φωτογραφικό τους φακό αυτό που συντελείται στο χώρο και στο χρόνο.

Η έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Ο κόσμος που μας περιβάλλει… Η ομορφιά και η φθορά του» θα φιλοξενηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στον πολυχώρο Art Gallery (Σκρα 2), από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου. Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ.

Η Έκθεση αποτελεί μια κοινή δράση του Δικτύου Πράσινων Πόλεων που αναπτύσσεται μεταξύ των πόλεων – μελών, με στόχο την ανάδειξη της ομορφιάς του περιβάλλοντος κάθε τόπου, αλλά και την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της καταστροφής του.

Η Έκθεση ξεκίνησε από την Κοζάνη και ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη δημιουργική συμμετοχή έξι πόλεων του Δικτύου: Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Τρίκαλα.

Η συμμετοχή της Αλεξανδρούπολης προέκυψε μέσα από την συνεργασία τριών τοπικών «φορέων»: της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Γραφείου Ενέργειας & Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας  Θράκης (ΚΕΔΗΦΩΤ).

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση είναι:

Αλεξανδρούπολη: Αποκατανίδου Γιάννα, Αραμιάν Αρτούρ, Γιαννακίδης Θεοδόσης, Δημητρίου Γεωργία, Δούκας Πάνος , Κοσμίδου Μαρία, Παρασκευαΐδου Άννα , Τσακμακά Κούλα.

Βόλος: Αναγνώστου Πέννυ, Βολιώτη Στεφανία , Καρασμάνογλου Ελένη, Καττή Έλενα, Λεβέντης Ευθύμιος , Τσέργα Μπέτυ, Τσιγάρας Στέφανος.

Ιωάννινα: Μιχάλης Βακαρός, Χρόνης Δρούγιας, Γιάννης Μπενέκος, Χάρης Μπινώλης.

Κέρκυρα: Δημητράς Γιάννης, Ζερβός Πέτρος, Κυπριανός Μάρκος, Οικονόμου Κώστας, Περούλης Σπύρος, Τουρμουσόγλου Κωνσταντίνα.

Κοζάνη: Βρεττάκος Αλέξανδρος, Δαζάνης Σάκης, Δάλλης Γρηγόρης, Κουτούλας Νίκος, Λάμπρου Δημήτρης, Λατσκούλης Κώστας, Πάπιστας Νίκος, Σιώζος Θάνος, Τσολάκης Αποστόλης, Λαμπριανίδης Χρήστος.

Τρίκαλα: Μαρία Νικητοπούλου, Σοφία Παπαστεργίου, Γιώργος Πούλιος, Στέργιος, Σπυρόπουλος.

Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννης Φαλέκας, ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια. Πρόκειται για μία προσπάθεια γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και πρακτικών μεταξύ των πόλεων ώστε μέσα από συνεργασία να προκύψουν καινοτόμες ιδέες και να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις επάνω σε ζητήματα πράσινης πολιτικής και περιβάλλοντος. Το Δίκτυο προτείνει τη σύνδεση της πληροφορίας  και της ιδέας με την πράξη και την καθημερινότητα, ώστε να δοθούν σταδιακά  οικολογικές απαντήσεις και λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις, κοινωνικές και περιβαλλοντικές, των πόλεων του μέλλοντος.

Σήμερα, δεδομένης της προτεραιότητας  για ποιότητα ζωής στην πόλη, τείνουμε ολοένα και περισσότερο να σκεφτούμε ότι το μέλλον των πόλεων ανήκει στο πράσινο. Η αστική οικολογία είναι σε πλήρη άνθηση διεθνώς και οι φωνές για «πράσινες πόλεις» πολλαπλασιάζονται.

Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων έχει πραγματοποιήσει  μέχρι στιγμής διάφορες δράσεις (συνέδρια, ημερίδες, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα κ.λ.π), ενώ έχει εκδώσει έναν Οδηγό Καλών Πρακτικών για τη Βιώσιμη Διαχείριση του αστικού νερού. Στόχος του Δικτύου είναι η δημιουργία μια νέας σχέσης ανάμεσα στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον με τρόπο σταθερό και διαρκή, αξιοποιώντας τη φυσική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του κάθε τόπου. Η πόλη του 21ου αιώνα πρέπει να ανήκει σε όλους και όλες που ζουν, εργάζονται και  κυκλοφορούν σ’ αυτήν.  Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων