Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - theater

Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στη Νέα Ορεστιάδα.
Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στη Νέα Ορεστιάδα.

Επανέρχεται το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στη Νέα Ορεστιάδα - Ξεκινούν οι συναντήσεις στο ΔΙΟΝΥΣΟ

16-11-2021

Το 2007 ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος.

Υπό την καθοδήγηση και τη διδασκαλία του ηθοποιού Αντώνη Θεοδωρακόπουλου, οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι μελετούν τα αριστουργήματα του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, όπου γίνεται σημαντική εμβάθυνση στο λόγο, το ύφος και τη δράση που περιγράφουν τα κείμενα των Αρχαίων Τραγικών με τις πανανθρώπινες καταστάσεις, με απώτερο σκοπό να παρασταθούν επί σκηνής.

Ξεκινώντας σημειολογικά στην Ορεστιάδα - την πόλη που φέρει το όνομα του μυθικού Ορέστη - με την «Ορέστεια» του Αισχύλου, ήδη τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις και με τα τρία έργα της αριστουργηματικής τριλογίας, «Αγαμέμνων», «Χοηφόροι» και «Ευμενίδες».

Φέτος, μετά από τις αναγκαστικές διαδοχικές παύσεις εξ αιτίας της πανδημίας, το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος επανέρχεται, συνεχίζοντας την εξερεύνηση μιας συναρπαστικής διαδρομής: του θεού ΔΙΟΝΥΣΟΥ στις «Βάκχες» του Ευριπίδη.

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, αρχής γενομένης από την προσεχή Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής:

  • τηλ. 2552028280
  • Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ
  • Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76
  • www.dionysos-net.gr | fb: Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων