Κάτι τρέχει στον Έβρο

10 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

10 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

06-05-2015

Το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από τα Αστικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, με στόχο την ανάπτυξη του αστικού χώρου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις 5 πρωτεύουσες της περιφέρειας ΑΜΘ, όπου κάθε μία, καλείται να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, ενώ από τα 5 σχέδια θα επιλεγούν προς χρηματοδότηση τα 2.

Για την Αλεξανδρούπολη, το σχέδιο περιλαμβάνει έργα ανάπλασης και από την περιοχή της Απολλωνιάδος, έως και την πλατεία Ελευθερίας.

Για το πρόγραμμα των Αστικών Ολοκληρωμένων μίλησε στην κάμερα του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης.

Ο Δήμαρχος εξήγησε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο περιέχει 20 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο απευθύνεται και στις 5 πρωτεύουσες της περιφέρειας ΑΜΘ.

Πιο συγκεκριμένα κάθε πρωτεύουσα λοιπόν καλείται να παρουσιάσει τα έργα που προτείνει, όσον αφορά την ανάπτυξη του αστικού χώρου της, και από τα 5 σχέδια θα επιλεγούν προς χρηματοδότηση τα 2.

Αναφορικά με την Αλεξανδρούπολη, το σχέδιο που προτείνει ο Δήμος, είναι τα έργα ανάπλασης της παραλιακής, ξεκινώντας από την στροφή του Πάρκου Εγνατία και την δημιουργία, πάρκινγκ 175 θέσεων, και συνεχίζει με την μονοδρόμηση της Παραλιακής και την δημιουργία ποδηλατοδρόμου, μέχρι και τον Άγιο Έυπλου.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα την δημιουργία νέου γυμναστηρίου στον χώρο του παλαιού κολυμβητηρίου, την αρχιτεκτονική ανάπλαση της παραλίας, όπου θα δημιουργηθεί πλαζ, και χειμερινό κατάστημα, αλλά και αναψυκτήριο, εκεί που τώρα βρίσκεται το κτίριο των ναυτοπροσκόπων.

Στο σχέδιο που προτείνει ο Δήμος είναι και άλλα σημαντικά έργα, όπως οι αποθήκες του ΟΣΕ, οι οποίες θα αναπλαστούν, η ιχθυαγορά, η οποία αποφασίστηκε να ξαναγίνει όπως ακριβώς ήταν πριν, και οι εργασίες ανακαίνισης της Πλατείας Ελευθερίας.

Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθεί στον ισόγειο χώρο της παλιάς Δημαρχίας, ένα δίκτυο 12-13 καταστημάτων, συγκεκριμένων επαγγελμάτων, που θα αφορούν στην επιχειρηματικότητα και θα απευθύνονται σε άνεργους δημότες.
"Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε μία από τις δύο πόλεις που θα αποσπάσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων από τα Αστικά Ολοκληρωμένα", δήλωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, καθώς εάν κάτι τέτοιο δε συμβεί θα πρέπει αυτά τα έργα να γίνουν μεμονωμένα, γεγονός που θα δυσκολέψει αλλά και θα επιβραδύνει πολύ τις διαδικασίες.

Πηγή: Ελεύθερη Θράκη