Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

20 ξύλινες τεχνητές φωλιές για πτηνά τοποθετήθηκαν στο Δέλτα του Έβρου.

20 ξύλινες τεχνητές φωλιές για πτηνά τοποθετήθηκαν στο Δέλτα του Έβρου.

25-05-2015

Ενώ υπάρχει αφθονία κατάλληλων οικοτόπων για τροφή των Βραχοκιρκίνεζων και των Χαλκοκουρούνων στο Δέλτα του Έβρου, οι ευκαιρίες για να φωλιάσουν είναι περιορισμένες λόγω της έλλειψης δέντρων με τρύπες.

Εδώ και δύο περίπου μήνες, τοποθετήθηκαν 20 ξύλινες τεχνητές φωλιές γι' αυτά τα δύο είδη, σε όλη την έκταση του υγροτόπου με σκοπό την προσέλκυση της αναπαραγωγής τους και φυσικά την υποστήριξη της παρουσίας τους στο Δέλτα του Έβρου.

Εκτός από τα δύο αυτά είδη και άλλα πτηνά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις τεχνητές φωλιές, συμπεριλαμβανομένων και των Κουκουβάγιων. Η χρηματοδότηση για τα υλικά και την κατασκευή των τεχνητών φωλιών έγινε κυρίως από τη BIRDWING (Birdwatching in Northern Greece) και από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου (ΦΔΕΠΔΕ), με τη συνεργασία της ΔΕΔΔΗΕ.

Το προσωπικό του Φορέα τοποθέτησε τις τεχνητές φωλιές πάνω σε δέντρα, κολώνες της ΔΕΗ και σε κτίρια και σε διαφορετικούς οικότοπους. Οι φωλιές έχουν αριθμηθεί και παρακολουθούνται από το προσωπικό του Φορέα ενώ ήδη το εγχείρημα άρχισε να αποδίδει καρπούς, καθώς ένα ζευγάρι Βραχοκιρκίνεζων ήδη κλωσσάει σε μία από τις φωλιές μας.