Σήμερα είναι: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO VAMOS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

200.000 ευρώ ζημιώθηκε ο Δήμος Αλεξ/πολης εξαιτίας της καθυστέρησης για την υπογραφή της προμήθειας φωτιστικών LED

200.000 ευρώ ζημιώθηκε ο Δήμος Αλεξ/πολης εξαιτίας της καθυστέρησης για την υπογραφή της προμήθειας φωτιστικών LED

25-04-2018

Με αυτή την επισήμανση του Δημάρχου της πόλης, Ευάγγελου Λαμπάκη, έκλεισε η χθεσινή συνέντευξη τύπου για την υπογραφή της σύμβαση με αντικείμενο την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED.

Αυτή υπεγράφη από τον Δήμαρχο της πόλης και τον εκπρόσωπο της εταιρίας “Dasteri Systems A.E”., Γιάννη Δαστερίδη. Ειδικότερα, επρόκειτο για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων, με πόρους της οποίας το έργο χρηματοδοτείται κατά 75%.

Εξάλλου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Αντιδημαρχία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων συμμετείχε από την πρώτη μέρα στις διαδικασίες έναρξης του νέου προγράμματος χρηματοδότησης στην Ελλάδα από το ΥΠΕΝ. Η συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το ΚΑΠΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων απέδειξε ότι μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι δυνατόν να γίνονται έργα αντικατάστασης φωτισμού για καλύτερη ποιότητα ζωής δίχως να πληρώνουν οι Δημότες, καθώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και της αντίστοιχης δαπάνης κατά 70% περίπου.

Ο κ. Δαστερίδης, άλλωστε, δήλωσε ικανοποιημένος με την υπογραφή της σύμβασης, υποσχόμενος ότι η εταιρεία θα αναλάβει την υλοποίηση της προμήθειας, αναφέροντας μάλιστα πως αυτή πραγματοποιηθεί σε χρονικό διάστημα συντομότερο από το προβλεπόμενο της σύμβασης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, εξήγησε ότι το όφελος που προκύπτει από την επένδυση για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι τέτοιο, που θα καλύπτει το κόστος του δανείου. Παράλληλα, το ετήσιο όφελος για τον Δήμο και τους δημότες του υπολογίζεται στις 250.000 ευρώ.

“H υπογραφή της σύμβασης αυτής εγκαινιάζει την έναρξη ενός φιλόδοξου προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας, με το Δήμο Αλεξανδρούπολης να πρωτοπορεί, καθώς είναι το πρώτο έργο που εντάσσεται στο ειδικό αυτό πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα” υπογράμμισε και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Βασίλειος Τσολακίδης.

Να σημειωθεί και η σημαντική προσφορά του Αντιδήμαρχου Τραϊανούπολης, Γιάννη Φαλέκα, ο οποίος στήριξε και συντόνισε πολλές δράσεις προς την υπογραφή της σύμβασης αυτής από το πόστο του ως Αντιδήμαρχος Ενέργειας & Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Νικήτας Διαμαντόπουλος


Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου: